Öne Çıkanlar BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK Milletimizin Hür İradesine Zincir Vurulamayacağının İlanıdır… Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin

Bu haber kez okundu.

Prof. Dr. Asaf Varol’dan önemli eser

İletişim dünyasının duayen isimlerinden olan, gazetemiz köşe yazarı akademisyen Prof Dr. Asaf  Varol’un ‘ Köşe Yazıları İletişim’ isimli kitabı çıktı.  Prof. Dr. Varol Fırat Üniversitesi’nde uzun yıllar akademisyen olarak görev yaptı.  Prof. Dr. Varol 1991 yılında Fırat Üniversitesi bünyesinde yayın yapmaya başlayan ve ülkemizin ilk yerel üniversite televizyonu olan Fırat Tv’yi kurdu. Fırat Tv’ nin kuruluşunu sağladığı 1991 yılından bu yana medya çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Prof. Dr. Varol 1997 yılından itibaren ise köşe yazarlığı yapmaya başladı. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi kurucu dekanlık görevini de yapan Prof. Dr. Varol çalışma alanlarıyla ilgili birçok eserler verdi.  Prof. Dr. Varol yayınlanan son eseri ile genç iletişimcilerin ve gazetecilerin yolunu aydınlatmaya devam edecek.

“Gelecek Nesiller Bu Kitabı Kaynak Olarak Kullanabileceklerdir”

  Prof. Dr. Varol kaynak kitap niteliğinde olan son eseri ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede kitabın 1997 yılı 1999 yılı arasında BT/Haber Gazetesi’nde ve 200 ile 2020 yılı arasında Günışığı Gazetesi’nde yayımlanan iletişim ile ilgili olarak kaleme aldığı köşe yazılarının derlenmesinden oluştuğunu vurguladı.  Prof. Dr. Varol, “ Bu kitap 1997 ile 199 yılları arasında BT/ Haber Gazetesi’nde ve 2000 ile 2020 yılları arasında ise Günışığı Gazetesi yayımlanan ve sadece iletişim alanını kapsayan köşe yazılarımın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuştur. Kitap iletişim alanındaki kronolojik gelişmelerin dizgesidir. İletişim alanında eğitim gören öğrencilerin, uzmanların ve eğiticilerin bu eserden istifade edeceğine inanıyorum. . En önemlisi de gelecek nesiller, ellerinde belgesel nitelikli bu kitabı kaynak olarak kullanabileceklerdir. İletişim kurabilme becerisi, sorunların çözümsüzlüğünün bertaraf edilmesinin en büyük anahtarıdır. “ dedi.

“Medya Çalışanları Doğru Bildiklerini Yazmaktan Ve Açıklamaktan Asla Vazgeçmeyen Gerektiğinde Kendilerini Feda Eden Kişilerdir.” 

Kitabından bir bölümü de paylaşan Prof. Dr. Varol, “ Yazılı ve görsel medya çalışanları yürekli, doğru bildiklerini yazmaktan ve açıklamaktan asla vazgeçmeyen haktan ve haklıdan yana olan gerektiğinde kendilerini feda eden kişilerdir.  Bu nedenlerden ötürüdür ki 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nün anlamı çok büyüktür. Bugünün anlam ve önemini vurgulayabilmek için de medya çalışanlarının çeşitli organizasyonlarla seslerini duyurmaları gerekir.  İşte bu bağlamda Elazığ’da ilk defa çok mükemmel bir organizasyon gerçekleştirildi.  Faaliyetlerine birkaç ay önce başlamış olan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti tarafından 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Akgün Otel’de bir etkinlik düzenlendi. Cemiyet başkanı M. Nafiz Koca büyük bir organizasyonu ekibiyle birlikte başarıyla gerçekleştirdi.  Etkinliğe kimler katılmadı ki? Tüm siyasi partilerin il- ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının önemli bir bölümünün yöneticileri STK temsilcilerinin hemen hemen tümü bu kutlamaya katılmışlardı. Böyle bir manzarayı oluşturmak asla kolay değildir. Barış ve kardeşliğin en üst düzeyde vurgulanmaya çalışıldığı bu etkinlik umarım, Elazığ’da basın alanında bir milat olur ve basın etiğine sadık kalınarak ilimizde iletişim alanın gelişmesine katkı sağlar. Hele bir de bu etkinliğin mahalli seçimlerin yapılmasına 3 aydan daha az bir zaman kalmasına rağmen gerçekleştirilmiş olması sevgi unsurlarının muhafaza edilmesinin bir işareti olarak tezahür etmesi bizleri umutlandırmaktadır. İşte bu yüzden iş bilenin ve kılıç kuşananın başlığını attım bu köşe yazıma… Bu atasözünün değerini bize hatırlatan sevgili M. Nafiz Koca hocayı, farklı bir anlayışın meşalesini yaktığı için kendisinin ve cemiyet mensuplarının ayrıca tüm medya emekçilerinin bu önemli gününü yürekten kutluyorum.”  ifadelerini kullandı.    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol