Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU

Öz Sağlık Sen Elazığ il Başkanı Eyüp Kalkancını,şu ifaderer yer verdi; Değerli arkadaşlar imzalanacak olan Toplu İş Sözleşmesinin yürürlük başlangıç tarihi 01.01.2021 olacaktır.

Yani sözleşme imzalandığı andan itibaren bu tarih aralığındaki geriye dönük oluşacak ücret farkları tarafınıza ödenecektir.

Yetkili sendikanın, Kamu Çerçeve Protokolünün imzalanmasıyla Toplu İş Sözleşmesini imzalaması için önünde bir engel kalmamıştır.

Ancak yapılan müzakerelerde geriye gidiş olacak bir durum söz konusu ise bu süreç biraz daha uzayabilir ve nihayetinde sözleşme imzalanır yada yüksek hakem kurulundan çıkar.

Geriye gidiş derken örnek verecek olursak ,yeni sözleşme imzalanana kadar eski sözleşmenin hükümleri geçerli olduğu için yeni sözleşme imzalanana kadar almış olduğun bir ücret yeni sözleşme imzalandığında düşerse yada kaldırılsa almış olduğun bu ücretin geriye dönük iadesi söz konusu olabilir. İnşallah bir an önce geriye gidiş olmadan yeni sözleşmeyi imzalarlar.

Aksi taktirde hem sözleşmeyi geciktirip hemde üzerine bir kazanım sağlayamazlar ise işçi arkadaşlarımız bunun değerlendirmesini en iyi şekilde yaparak gerekli adımı atacaktır.

Bir de şuan sözleşme imzalanmadı diye yaygara koparan bir sendika var ,bu sendikaya sormak istiyorum; Bizler her seferinde işçi arkadaşlarımıza sözleşme Kamu Çerçeve Protokolü imzalandıktan sonra en erken Ağustos ayı sonunda imzalanabilir diye bilgiler verirken siz neden kendi İl Başkanlarınız dahil Nisan ayında herkesi istifaya davet ederek yetkili sendikaya üye olmaya zorladınız Neden acele ettiniz Sürecin bu kadar uzayacağını tahmin edemediniz mi?

Niyet bizim üyeleri de tedirgin ederek istifa furyası başlatıp temmuz istatistiğinde üye sayımızın düşük çıkmasını sağlamak mıydı?

Bu hamleniz Aile Sosyal Politikalar da yetki alma mücadelenize darbe vurmuş mudur?

Çok şükür bu konuda üyelerimize söz verdiğimiz gibi kimseyi mağdur etmedik. Son kez yetkili sendikaya geçiş için yönlendirdik.

Yeni sözleşme imzalandıktan sonra tüm işçi arkadaşlarımıza dayanışma dilekçesi verdirerek tekrardan SizinSendikanız Ülkem-İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Sendikamıza üye yapacağız.

Herkesin en kısa sürede, emeğinin karşılığını tam manasıyla alması dileğiyle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol