Öne Çıkanlar elazığyerelhaber DEPREM yenıufuk yeniufuk gazetesi teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

Sağlık Çalışanları Mağdur

Sağlık-Sen Elâzığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, sağlık çalışanları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede sağlık çalışanlarının yaşadığı ücret adaletsizliğine ve iş yüküne vurgu yaparak sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının virüse karşı verdiği mücadeleyi de hatırlatan Kılıç virüse karşı en ön cephede mücadele veren sağlık çalışanlarına vatandaşların yardımcı olmasını istedi. İşte Sağlık- Sen Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç’ın sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelerin detayları...

“Korona Virüse En Çok Yakalananlar Sağlık Çalışanlarımız Oldu”

Sağlık çalışanlarının virüse karşı verilen mücadelede en ön safta savaştığını bu nedenle virüse yakalandıklarını kaydeden Kılıç, “ Sağlık çalışanlarımız hastalarla birebir irtibatta oldukları için Korona Virüse en çok yakalananlar sağlık çalışanlarımız oldu. Korona Virüse en çok yakalananlar sağlık çalışanlarımız oldu Bizim sendika olarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın şehit sayılması için bir takım çalışmalarımız oldu. Bu çalışmaların bir kısmı sonuca ulaştı virüs dolayısıyla vefat eden çalışanlarımızın yakınlarına mağduriyet hakları sendikamız tarafından temin edilecek ve şehitlik haklarından yararlanacaklar. Sağlık çalışanlarımızın bu süreçte işleri çok zor…  Biz vatandaşlarımızdan sağlık çalışanlarımıza destek olmalarını onların yanlarında olmalarını istiyoruz. Sağlık çalışanlarımız her zorlukta vatandaşlarımızın yanındalar, vatandaşların bunu unutmamalarını diliyoruz. ”dedi.

“Çalışanlarımız Birçok Haktan Mahrum Oldular”

 Sağlık çalışanlarının hak ettiklerini alamadığını dile getiren Kılıç “Sağlık çalışanlarımızın beklentileri çok değil aslında, sağlık çalışanlarımız her zorlukta cephenin ön saflarında yerlerini aldılar. Fakat çalışanlarımız birçok haklardan mahrum oldular. Misal kimse deprem tazminatı alamadı. Oysa depremi bütünüyle yaşamıştık ama bu sıkıntılara rağmen sağlık çalışanlarımız hep ön safta yerini aldılar, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. İlçelerimizde çalışan 112 acil elemanları depremde merkezdeydiler, hasta götürüp getirdiler. Fakat kimse deprem tazminatı alamadı. Biz bu konuda çok mağduruz. Bu mağduriyeti çözmek adına sendika olarak bakanlıklarımızla görüşmelerimiz oldu. İnşallah bu mağduriyet yakın zamanda bir çözüme kavuşturulur.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu

“Atamaların Gerçekleşmesi Gerekiyor”

 Sağlık eğitimi alan birçok sağlıkçının işsiz olduğunu belirten Kılıç sağlıkçı atamalarının yapılmasını istedi. Mevcut koşullarda bir personelin iki işi birden yaptığını kaydeden Kılıç bu duruma karşın bu personellerin döner sermayeden pay alamadığını dile getirdi. Kılıç, “Sağlıkçılarımızın birçoğu açıkta… Normal şartlar göz önüne alındığında personel sayımız yeterli… Fakat acil durumlar göz önüne alınarak bu atamaların gerçekleşmesi gerekiyor. Örneğin; bizim yardımcı hizmetlerimiz var. Bu arkadaşlar şoför kadrosunda çalışıyorlar, memuriyet yapıyorlar. Fakat yardımcı hizmet çalışanlarımızın hiçbiri döner sermayeden pay alamadılar. Bir ambulans şoförünü düşünün acil tıp teknisyenleriyle beraber göreve çıkıyor, fakat ambulans şoförü ek ücret alamıyor. Bizim bir diğer yakındığımız konu da ücret adaletsizliği ambulans şoförü, acil tıp teknisyeni(ATT), hemşire hepsi farklı ücret alıyorlar. Biz bu konuyu Memur- Sen Konfederasyonu’na gittiğimiz zaman bakanımızla online bir şekilde görüştük. Sağlık Bakanımız yapılan haksızlıkların farkında olduğunu dile getirdi. Gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılmasını temenni ediyoruz. ”dedi.

“Sağlık Çalışanlarımız Mağdurdur” 

Aile Sağlık Merkezinde çalışan personellerin çalışma koşulları ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Kılıç sağlık çalışanlarının mağdur olduğunu ifade etti. Kılıç , “Aile sağlık merkezinde bulunan çalışanlarımız bir kereliğine mahsus pandemi parası aldılar. Onun haricinde genelgelere çıkmadığı için bu parayı alamadılar. Son zamanlarda Aile Sağlık Merkezleri’nin (ASM) çalışma yükleri çok arttı. Yaslılarımızın ve çocuklarımızın aşı işlemleri aile hekimlerine devredildi, cenaze işlemleri ve definlerin birçoğuna aile hekimleri gitmekte, fakat hak ettikleri ücretleri alamadılar. Kamuoyuna baktığınız zaman sağlık çalışanlarımızın sanki ciddi paralar alıyorlar Ama aslına bakıldığı zaman durum hiç te öyle değil. Sağlık çalışanlarımız çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar, sahada görev yapmaktan hiçbir zaman kaçmadılar. Ama bunun yanında çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Bu sıkıntıların bir an önce bakanlığımız tarafından düzeltilmesini ve herkesin aynı ücreti almasını istiyoruz. Sağlık alanında çok değişik kadrolar var matematik formülü gibi karışık bir kadro yapılanması mevcut. Biz sözleşmeli kadroların kaldırılmasını istiyoruz. Genel olarak sağlık çalışanlarımız mağdurdur.  Bu mağduriyetin ve adaletsizliğin bir an önce giderilmesi gerekiyor. “ diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol