Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Bu haber kez okundu.

Sahipsiz Şehrin, Bahtı Kara Esnafı

24 Ocak da yaşanan deprem sonrası esnaf yaralarını sarmak için banka ve KOSGEB kredilerini kullandı. Deprem sonrası başlayan pandemi süreci kısıtlamaları nedeniyle kapalı kalan esnaflar aldıkları kredi borçlarını ödemekte zorluk çekiyor. Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Cemil Erdem, esnafların kredi borçlarını ödemekte zorluk çektiğini bazı esnafların ise kapalı kaldıkları için kepenk kapatma noktasına geldiğini bu yüzden kredi borçlarının ertelenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

İşte Oda Başkanlarından Kredi Açıklamaları:

ERDEM: "2 ERTEMELE BEKLİYORUZ"

Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Cemil Erdem: "Biz istiyoruz ki, bu alınan kredilerin en az 1 yıl ertelensin. KOSGEB kredilerinin ise 1 yıl ertelendi 2 yıl ertelenmesi talebinde bulunuyoruz. Bizim talebimiz ve teklifimiz bu. Bu kredi sorununa çözüm bulunması gerekiyor. Çünkü Elazığ'ın esnafı perişan özelikle Kahveciler kıraathaneciler,  öğrenci servisleri, kısmen lokantacılarımız ve okul kantinleri kapalı oldukları için kötü durumdalar."

TARHAN: "ESNAF İFLASIN EŞİĞİNDE"

 Elazığ Lokantacılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan: "Bu insanlarımız, bu esnaflarımız uzun süreden belli bu sıkıntılarla karşı karşıya. Bunların hepsinin kiraları var, SGK, BAĞ-KUR ödemeleri var, elektrik, su doğal gaz ödemeleri var, kendi mutfak masrafları var. Yanında çalıştırdıkları insanların yevmiyeleri var, maaşları var.

Çalışan insanların bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Ve bunlar uzun zamandan belli bu gelir kaybıyla karşı karşıyalar. Maalesef iflasın eşiğine geldiler.

Bunun yanı sıra depremden sonra sıkıntıya düşen esnafımız devletimizin sağlamış olduğu can suyu kredileri çektiler.

Bunların ödemeleri geldiler. Bu süreçte pandemiden dolayı iş yapmadıklarından dolayı dolayısıyla bir birikim, bir gelir şeyi yaşayamadıklarından dolayı bugün maalesef bu kredilerini ödeyemeyecek durumda olan esnaflarımız var."

BOZKURT: "ESANFIMIZ 6-7 AYDIR KAPALI"

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Nihat Bozkurt: "Mesela deprem de bir kredi verildi.

KOSGEB tarafından 100 bin TL ama kahveci esnafı bundan yararlanamadı. Nedeni neymiş kahveler eğlence yeriymiş, ne eğlencesi. Adam 16 saat çalışıyor. Allah aşkına bunu eğlencesi nerede. KOSGEB’den yararlanamadık ama depremden dolayı 50 bin TL verildi.

Bunda da şöyle bir sorun oldu.

Esnaf parayı aldı ve virüs çıktı. En az 6-7 aydır esnafımız kapalı, bu verilen paranın 2 taksidi geldi ama iş yapamadıkları için ödeyemiyorlar.

Bizim isteğimiz bu kredinin, elektriğin, suyun ve doğalgazın 1 yıl süreyle ertelenmesidir. En azından bu gerekiyor."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol