Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

SAMİMİYETSİZLİK VE İSTİSMARCILIK

Düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarla kurumlardaki çelişkili uygulamalara tanık olanbirçok engelli birey aileleri bu tür etkinlikleri samimiyetsizlik ve istismarcılık olarak nitelendirildi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Elazığ Valiliği himayelerinde bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte yapılan farkındalık yürüyüşüne tepki gösteren engelli birey aileleri özel günlerde hatırlanmaktan çok samimiyete ihtiyaçlarının olduğunu söylediler.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Elazığ Valiliği tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe özel bireylerle onların aileleri ve engelli adayları katıldı. Yapılan etkinliğe farkındalık adı verildi. Özel bireylerin doyasıya eğlendikleri etkinliğin bir parçası olan farkındalık yürüyüşü ise Valilik Meydanından başlayarak Elazığ belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezine kadar sürdü.

İSTİKLAL MARŞIYLA START ALDI

Yürüyüşte engelli bireyler ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla insanlara mesajlar vermeye çalıştı. “Herkes bir engelli adayıdır”, Engelleri aşmak için el ele.”, “Bugün sağlıklısın peki yarın?” yazılı pankartları taşıyan engelli bireyler ATO Kongre Merkezinde düzenlenen programda gönüllerince eğlendiler. Program İstiklal Marşı okunmasının ardından müzik dinletisiyle başladı, özel bireylerin halaylar çekip eğlenmesiyle son buldu.

VALİ TORAMAN: KAMU KURULUŞLARIMIZ DESTEK OLUYOR

Etkinlikte Engelliler Haftası münasebetiyle Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman anlamlı bir konuşma yaptı. Toraman yaptığı konuşmada; “Bu tür etkinlikleri bir hafta boyunca devam ettireceklerini ve engelli bireylerle birlikte farkındalık oluşturup engelli kardeşlerimizin hayatın her alanında olmaları gerektiği mesajını vereceklerini söyledi.

Yaptığı konuşmada; Eğitimin, sporun ve iş hayatının içerisinde olmalılar diyen Vali Toraman; “Bunun için devletimiz sosyal devlet ilkesi olması gereği çok mesafeler kat etti ve çok ciddi alt yapılar geliştirdi. Maddi ve manevi değerler veriliyor. Bu işin yükünü özellikle anne ve babalar çekiyor. Onların yükünü hafifletebilmek için de tüm kamu kuruluşlarımız onlara destek oluyor. Amacımız engelli bireylerimizin niteliklerini arttırmak, becerilerini yükseltmek ve diğer bireyler gibi hayatın içerisinde kendi başlarına hayatlarına idame ettirebilmelerini sağlamaktır. Toplumun bütün kesimlerinin bu kardeşlerimizi desteklemesi gerekiyor. Zaten devletimizin temel politikası da bu yöndedir. İnşallah çok mesafe kat ettik. Bundan sonra daha da iyi olacaktır" dedi.

BAZI BÜROKRATLARIN ENGELLİLERİ İSTİSMARI

Vali Toraman’ın konuşmalarından memnuniyet duyduklarını belirten birçok özel birey aileleri de düzenlenen etkinliklerle alakalı gazetemize kısa açıklamalarda bulundular. Birçok engelli ailesi yılın belirli dönemlerinde hatırlanmaktan üzüntü duyduklarını belirtirken bazı engelli aileleri de devletin gerçek anlamda engellilerin yanında olduklarını ancak bazı devlet bürokratların engellileri istismar ettiklerinden dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.

DEVLET HER TÜRLÜ İMKANI SUNDU

Devlet engellilere hayatın her alanında çeşitli fırsatlar tanırken bu fırsatları engellilere çok gören bürokratlarla alakalı da engelli aileleri şunları söyledi: “Devletimiz ve hükümetimiz engelliler konusunda o kadar imkanlar seferber ettiler ki saymakla bitmez. Eğitimden sanata, spordan iş hayatına kadar bir çok alanda özel bireyler için, imkanlar verildi.

İSTİHDAMLAR İSTİSMAR, ENGELLİLER MAĞDUR EDİLDİ

Özellikle engelli çocukların çeşitli dallarda eğitilmeleri ile alakalı özel kompleksler yapıldı. Bu çocuklarımızın bakımları için istihdamlar yaratıldı. Ama ne yazık ki bu güzellikler bazı siyasiler ve bürokratlar tarafından istismar edilerek engelli çocuklarımız mağdur edildi.

SİYASİ TORPİLLE VALİLİK MAKAMINA

Engelli bireylerin siyasiler ve bürokratlar tarafından nasıl mağdur edildiklerine de açıklık getiren aileler; “Sosyal Politikalar ve Aile Bakanlığı İl Müdürlüğü bünyesinde çalışırken siyasi torpillerle Valilik makamında geçici görevle görevlendirilenlere bakılırsa çocuklarımızın nasıl mağdur edildiği anlaşılır” dediler.

ENGELLİLER SAYESİNDE İŞE ALINDILAR

“Devlet bu özel bireyler için gereken ne ise yaptı, bu bireylerin eğitim bakımı için her türlü istihdam sahaları açıp sertifikalı elemanlar aldı.” Diyen bazı engelli aileleri; “Ancak bazı kurumlarda olmazsa olmaz nitelikli bu elemanlar bir müddet sonra engelli bireylerin çok mağdur olacaklarını bile bile torpillini bulup Valilik binasında geçici görevlerle görevlendirildiler.

Bu insanlar engellilere bakmak amacıyla işe girmek için gidip sertifikalar aldılar, araya torpiller soktular, engelliler sayesinde ekmek sahibi olduktan sonra da ilk olarak bu engellileri istismar edip geçici görev bahanesiyle kaçtılar.

FARKINDALIK BU DEĞİLDİR

“Devlet yetkililerimizin bu istismarcıları ya asli görevlerine iade etmelerini ya da engelliler sayesinde elde ettikleri bu görevlerden alınmalarını sağlamalılar.”Diye serzenişte bulunan bazı aileler ise; “Devlet büyüklerimiz farkındalık yaratmak istiyorlarsa özel günlerde hatırlanarak farkındalık yarattıklarını sanmasınlar. Farkındalık yaratmak istiyorlarsa engellilere bakmakla yükümlü olan sertifikalı elemanları Valilikte tutmayıp engellilere hizmet veren asli kurumlarına göndererek farklılıklarını göstersinler.

NEDEN BAŞKA KURUMLARDAN DEĞİL

Hem valilikte elemana ihtiyaç varsa bu devlet yetkilileri neden başka kurumlardan değil de özellikle engellilere hizmet vermekle yükümlü kurumlardan eleman alıyorlar, bunu birilerinin açıklaması gerekmektedir.” Diyerek serzenişlerini dile getirdiler.

Programa, Vali Dr. Ömer Toraman’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, diğer kurum müdürleri, engelli bireyler ve öğrenciler katıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol