Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

ŞEHİR; SUKUTUHAYAL

Elazığ sınırları içerisinde Maden İlçesi yakınlarında MTA tarafından bulunan yeni maden sahalarının işletilmesi ihalesinde sona gelindi. Yapılan ihaleye 2 firma katılırken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde salt bu amaçla kurulan ve haftalardan beri vatandaşın hisse alımı yönünde kampanyalar sürdürüp vatandaşı heyecanlandırıp umutlandıran Elazığ Girişim Grubunun ihaleden kaçması şehirde şaşkınlık yaratırken birçok soruyu da beraberinde getirdi.

Elazığ sınırları içerisinde Maden İlçesi yakınlarında MTA tarafından bulunan yeni maden sahalarının işletilmesi ihalesinde sona gelindi. Yapılan ihaleye 2 firma katılırken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde salt bu amaçla kurulan ve haftalardan beri vatandaşın hisse alımı yönünde kampanyalar sürdürüp vatandaşı heyecanlandırıp umutlandıran Elazığ Girişim Grubunun ihaleden kaçması şehirde şaşkınlık yaratırken birçok soruyu da beraberinde getirdi.

KAMUOYU DA İŞ DÜNYASI DA ŞOKTA

Beklenen ihalede sona gelindi. Yapılan ihaleye iki büyük firma katıldı. Elazığ Girişim Grubunun katılmadığı ihale 2 Milyar 205 Milyon TL Bedelle Port Madencilik A.Ş.’de kaldı. Aylardan beridir şehirde bir heyecan dalgasının yaşanmasına neden olan ve bu ihaleye girip maden rezervlerinin Elazığ’da işletilmesine talip olmak için kendi bünyesinde Elazığ Girişim Grubu adıyla bir şirket dahi kuran ETSO’nun ihaleye girmemesi şaşkınlık yaratırken şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama yapılmaması da başta iş dünyası olmak üzere kamuoyunda şok etkisi yarattı.

ETSO’NUN KURUMSAL CİDDİYETİ BU MU

Elazığ ve bölge için tam bir umut olan Cumhuriyet tarihinin en büyük polimetal maden rezervlerinin işletilmesi için yapılan ihaleye ETSO bünyesinde kurular Elazığ Girişim Grubunun neden girmediği ile ilgili bir açıklamamanın yapılmaması çeşitli iddiaları gündeme getirdi. Basın olarak aranmasına rağmen ETSO Başkanına ulaşılmaması bir tarafa kurumsal yapısı gereği aranan ETSO görevlilerinin de; “Yönetim Kurulu Başkanımız Ankara’da, o gelmeden bir açıklama yapmamız uygun değildir” demeleri ETSO’nun konuya olan ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

ADRESE TESLİM İDDİALARI GÖLGEDE KALDI

Aylardan beridir beklenen ihalenin sonuçlanması neticesinde bu rezervlerin işletilip şehre katma değer sunmasına vesile olmak gayesiyle kurulan Elazığ Girişim Grubunun ihalede ter dökmesi bir tarafa ihaleden kaçması günlerden beridir kamuoyunda gündemde tutulan adrese teslim ihale olacak iddialarını da gölgede bıraktı. Elazığlılar ihalenin adrese teslim yönündeki iddialardan daha çok Elazığ Girişim Grubunun bu ihaleye neden katılmadığına kilitlendi.

İNSANLARI NEDEN KUTUPLAŞTIRDILAR

“Madem ihaleye girmeyecek idilerse aylardan beridir neden siyaset ve iş dünyasının kutuplaşmasına neden olacak eylem ve söylemlerde bulundular?” diyen Elazığlılar ETSO Başkanının bir an önce bu konuyu makul gerekçelerle hayalleri yıkılan halka anlatmaları gerekmektedir dediler.

ETSO MECLİSİNİN İNİSİYATİF ALMASI LAZIM

ETSO Başkanının, Elazığ Girişim Gurubunun ihaleye neden katılmadığını açıklamasının yanı sıra ihaleye girmeyecek idilerse aylardan beridir neden kampanyalar düzenleyerek insanları Girişim Grubundan hisse almaya davet ettiğine de bir açıklık getirmesi gerekmektedir diyen Elazığlılar ETSO Başkanı bir açıklama gereği duymuyorsa ETSO Meclisinin bu konuda bir inisiyatif almalarının zamanı gelmiştir dediler.

EN YAKIN TEKLİFİ ÇELİKLER VERDİ

Elazığ-Adıyaman illeri dahilinde bulunan "ER:3419460" sayılı Türkiye'nin en büyük bakır madeni sahasında uç (İZABE) ve yan uç (FİLYASYON) ürün üretimine yönelik tesis kurulması şartı ile yapılan ihalede açık artırma yöntemiyle en yüksek teklifi 2 milyar 205 milyon lira ile Port Madencilik Ticaret AŞ verdi. Port Madencilik Ticaret AŞ'nin verdiği teklife göre, mevcut yan uç ürün tesis kapasitesinin artırılması veya yeni yan uç ürün tesisi 3 yıl 11 ay 28 günde kurulacak. Uç ürün veya yan ürün tesislerde kullanılacak yerli ekipman oranı en az yüzde 66 olacak. Açık artırmada Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ ise 2 milyar 100 milyon lira teklif verdi.

UMUTLAR KARAMSARLIĞA, HEYECAN SORULARA MAHKUM

21 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ihalede Elazığ’daki maden rezervlerinin hangi firma tarafından işletileceği netleşirken şehirde umutlar yerini bir kez daha karamsarlığa, aylardan beri yaşanan heyecan ise yerini cevap bekleyen şu sorulara bıraktı.

* ETSO bünyesinde kurulan Elazığ Girişim Grubunun kurulma amacı neydi?

* Elazığ Girişim Grubu MTA tarafından bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük rezervlerini işletmeye talip olmak için kurulduysa 21 Nisan 2022 tarihinde yapılan ihaleye neden girmedi?

* Elazığ Girişim Grubu madem bu ihaleye girmeyecektiyse neden kuruldu, neden aylardan kampanyalar düzenleyerek, vatandaşın hisse alması için uğraş verildi?

* Elazığ Girişim Grubunun ihaleye girmemesi için kendilerine bir baskı mı kuruldu, kurulduysa kim ya da kimler tarafından kuruldu?

* Elazığ Girişim Grubunun ihaleden beri durmasının altında firmalarla anlaşma mı söz konusu, böyle bir durum varsa bu alçaklık kim ya da kimler tarafından yapıldı?

* Kurumsal bir kimliğinin olduğuna inandığımız ETSO’dan şu ana kadar neden bir açıklama yapılıp da iş dünyasının merakı giderilmedi?

* Elazığ Girişim Grubu olarak satılan hisse miktarları ne kadar, sırf bu amaçla alınan hisselerin akıbeti ne olacak, vatandaşın mağduriyeti nasıl giderilecek?


 

Anahtar Kelimeler:
ŞEHİR SUKUTUHAYAL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol