Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

ŞEHİT SALGAR ŞEHADETİNİN 5.YILINDA ANILDI

Şehit Muammer Faruk Salgar için düzenlenen anma programına Şehit Salgar’ın babası Halil Salgar, kız kardeşi Gizem Salgar Bakır, eşi Ayşegül Salgar , oğlu Eymen Salgar, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Gençlik Spor Şube Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Pandemi kurallarına uygun olarak düzenlenen anma programında okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından şehitliğin anlam ve önemine ilişkin olarak yapılan konuşmanın ardından, Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren bir konuşma yaptı.

Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, anma programında yaptığı konuşmada, “ Merhum Şehidimiz için düzenlediğimiz bir anma programını Gençlik merkezimiz bu gün böyle bir program hazırladı. Tabi şehitlik ahirette peygamber efendimizden sonra gelen en büyük rütbedir. Bir ayette de diyor ki “onlara ölü demeyiniz, çünkü onlar diridirler siz anlayamazsınız” Bu makama erişmiş Muammer Faruk Salgar kardeşimizi ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Bizlerde adının ömür boyu yaşaması için gençlik merkezimize adını verdi. Gençlik merkezimizde çok küçük fidanlar yetiştirip bu vatana armağan ediyoruz. Şehidimiz rahat uyusun ismi burada yaşayacak. Bizler elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren hazırlattığı şehidin kara kalem tablosunu şehidin babası Halil Salgar ile eşi Ayşegül Salgar’a verdi.

Gençlik Merkezi Şube Müdürü Mesut Turan şehidin oğlu Eymen Salgar’a hazırlattığı Galatasaray formasını giydirdi.

Konuşmaların ardından şehidin kız kardeşi Gizem Salgar Bakır anma programına katılan davetlilere şekerleme ikramında bulundu.

Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, gençlik merkezi girişine yaptırdığı şehit Muammer Faruk Salgar köşesi şehit yakınlarını duygulandırdı. Şehit Salgar’ın yakınları Eren’e hazırladığı program ve şehit köşesi için teşekkür ettiler.

Şehit Muammer Faruk Salgar daha sonra kabri başında dualarla anıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol