Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

“ŞEHİTLER GECESİ” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi ve Milli Gençlik Vakfı tarafından Elazığ’da Necmettin Erbakan’ı ölüm yıl dönümünde anma ve “Şehitler Gecesi” programı düzenlendi.


KOCA:; "CENAP-I HAK İNŞALLAH TÜM ŞEHİTLER HÜRMETİNE BİZLERİ DE O YOLDA ŞEHADETE GİDENLERDEN EYLESİN"

Düzenlenen programda konuşan AGD Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, “Böylesi müstesna bir gecede Erbakan Hoca’mızı anlama ve anmak üzere ve şehitlerimizle alakalı bir programda bir arada bulunduk. Cenap-ı Hak inşallah tüm şehitler hürmetine bizleri de o yolda şahadete gidenlerden eylesin” ifadelerini kullandı.


TURAN; "KENDİLERİNDEN SONRAKİ NESİLLERE SİLİNMİŞ OLSALAR DAHİ MİRASLARINI BIRAKTILAR"

AGD Bölge Başkanı Mesut Turan da, “Hak dava için hayatını adamış olanlara bu dünya medeniyetler gördü. Bu medeniyetler gelip geçtikten sonra da varlığını devam ettirenler ancak ve ancak kendilerinden sonraki nesillere silinmiş olsalar dahi miraslarını bıraktılar. Bunların en önemlisi İslam medeniyeti oldu” şeklinde konuştu.

AKIN; "HER 15 SANİYEDE BİR 1 ÇOCUK AÇLIKTAN HAYATINI KAYBEDİYOR"

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ise, “Maalesef insanlıktan kparak istismarcıların elinde talan ediliyoruz, sömürülüyoruz. Saatinize bakınız ve gücünüz yetene kadar sayınız. Şu an dünya üzerinde her 15 saniyede bir 1 çocuk açlıktan hayatını kaybediyor.

Açlıktan ölen insan sayısı çocuk ve yetişkin günlük toplam 30 bindir. Ne demek bu? Bir yılda ortalama 11 milyon insan sadece ve sadece yiyecek bir parça ekmek bulamadığı için ölüyor, koronavirüsten bir yılda ölen insan sayısı ise 1.7 milyondur” dedi.


ŞAMA; "ERBAKAN HOCA İHA VE SİHA’LARIN ÜRETİMİ İÇİN MÜCADELE ETTİ"

 Araştırmacı Yazar Ekrem Şama da, “Erbakan Hoca, İHA ve SİHA’lar daha dünyada icat edilmemişken 1990’lı yılların başında bu İHA’ları programlamış, bulmuş, icat etmiş ve bunları ASELSAN’a ürettirmeye başlamak için teşebbüse geçmişti. Ancak 28 Şubat devresinde ASELSAN’la olan irtibarı kesilmiş olduğundan özel sektöre vermek zorunda kaldı” diye konuştu.



 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol