Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

ŞERİFOĞULLARI YENİ YILI KUTLADI

Başkan Şerifoğulları yeni yıl  mesajında şu ifadelere yer verdi;  “2021 yılı, pandeminin gölgesinde tüm insanlık için hayli zor bir yıl oldu.

Bu vesileyle; pandemi nedeniyle yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza, bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Devletimizin gücü, milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zorlu süreci, inşallah en kısa zamanda geride bırakacağız.


Pandeminin hayatın her alanını etkisi altına almasına rağmen biz hedeflerimizden vazgeçmedik, güçlü ve kararlı adımlarla şehrimizi hizmetlerle buluşturmaya devam ettik.

Göreve geldiğimiz günden itibaren, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan, 11 ana başlıktaki 100 projemizden 66 tanesini başlattık.

Bir kısmını tamamladık, bir kısmı ise tamamlanma aşamasına geldi.

Söz verdiğimiz projeler haricinde, şehrimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda 15 projeyi daha şehrimize kazandırdık.


2021 yılında yürüttüğümüz çalışmalar doğrultusunda, geleneksel kütüphane anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanemizi, Mezarlıklar Müdürlüğü ek hizmet binamızı, ihtiyaca cevap veremeyen mini terminal binamızı, Akpınar Mahallesi Muhtarlık ve Taziye Evi inşasını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba Mahalleleri’mizin, en büyük problemlerinden biri olan kanal sorununu çözüme ulaştırdık. Toplam 67bin 136 metrekarelik alanda, hayata geçirdiğimiz projemiz kapsamında; şehrimizin doğusuna yepyeni bir yaşam alanı kazandırdık.

Harput Sunguroğlu Konağı’nın, bodrum katını sergi salonu olarak hizmete açtık. 

Sarahatun Meydanı’nda yer alan çarşıyı, yeniden düzenleyerek Harput Arasta olarak hizmete sunduk.


Şehrimizin geleceğine önemli katkılar sağlayacak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı Projemiz ile kent meydanı ve yer altı otoparkı, engelsiz yaşam merkezi, kahraman şehidimiz anısına inşa ettiğimiz Şehit Fethi Sekin Külliyesi, şehrimizin uzun yıllardır beklediği Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi, şehrimizin gelecek vizyonuna değer katacak şehirler arası otobüs terminal binası, İcadiye Mahallesi Sosyal Hizmet Binası, Hilalkent Mahallesi Yaşam Merkezi, Sosyalhane, Çaydaçıra Mahallesi Açık Pazar Alanı, traktörcüler sitesi, tır garajı, Kültür Mahallesi Taziye Evi projelerimize ilişkin çalışmalarımızdan bir kısmı tamamlanma aşamasına geldi, bir kısmı ise devam ediyor.


Müzeler Şehri Elazığ  Projemiz kapsamında, Elazığ Basın Müzesi ve Elazığ Musiki Müzesi ,iç tasarımına yönelik teşhir ve tefrişat çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Yine bu proje kapsamında, restorasyon çalışmaları devam eden Hoca Hasan Hamamı’nı Hamam Müzesi olarak şehrimize kazandıracağız.


Ayrıca Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasındaki ulaşımı sağlayan, tarihi yolun turizme kazandırılması,


Aksaray Mahallemizde 17 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesiyle oluşturacağımız, yeni yaşam alanına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.

Fiziki çalışmalarımızın yanı sıra, sosyal çalışmalarımızla da hemşehrilerimizin yanında yer almaya devam ediyoruz.


Şehrimize ve insanımıza duyduğumuz sevdayla, daha güzel yarınlar inşa etme hedefiyle 2022 yılında da canla başla çalışmaya devam edeceğiz.


Yepyeni umutlarla karşıladığımız 2022 yılının, başta aziz hemşerilerim olmak üzere; ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol