Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Şeyma Hocadan Öğrencileri İçin Önemli Proje

“Doğadan Nefes Al” isimli  proje ile ilimizi ulusal alanda temsil eden Şeyma Öz  proje ile çocukların öğrenme düzeyini  yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Öz, “Çocukları dört duvar arasından çıkarıp müfredattaki konularla da paralel tutarak oyun, deney, gözlem, yaratıcı drama , oryantiring vb. etkinliklerle eğlenerek, eğlenirken de doğadan öğrenmeler sağlamayı amaçlıyoruz.

“ Bu sayede yüz yüze eğitim devam ederken etkinliklerimize de  devam ediyoruz.

Okulların kapalı olduğu süreçte uzaktan eğitim yoluyla da öğrencilerimizin  yaparak ve yaşayarak öğrenim sürecinde daha aktif  olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. ”dedi.


 

“Çoklu Duyu Ortamlarını Deneyimlemelerini Hedefliyoruz”

 Proje ile çocukların becerilerini maksimum düzeye çıkartmayı amaçladıklarını kaydeden Öz,” Dışarıda çalışma, oyun ve öğrenme dediğimiz zaman, hemen aklımıza hava koşulları gelmektedir.

“Kötü hava yoktur, kötü giyinme vardır”  prensibi ile yola çıkan projemiz, çocuklarımızın dış mekan kesiflerini sadece güneş ve sıcak hava ile sınırlandırmamalarını sağlamaktadır.

Proje sonunda proje ortağı 12 öğretmen ve 132 öğrenci sayesinde daha önce hiç ortaya konulmamış olan doğada oynatılacak özgün çocuk oyunları ve materyaller üreterek onların yer aldığı çalışma sayfalarını bir araya getireceğiz.

Tüm bunların yanı sıra çocuklarımızın bu kritik gelişim dönemlerinde; bilişsel, motor, uzamsal ve sosyal becerilerini maksimum düzeye yükseltmek için  multi-sensory yani çoklu duyu ortamlarını deneyimlemelerini hedefliyoruz. ”ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol