Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

SIVIYAĞ'DA KIRİZ VAR

Misaş Marketleri’nin , satışa sunduğu 5 litrelik ayçiçek yağlarından  sadece bir adet satın alınabileceğine ilişkin bilgilendirme yazısının bulunduğu fotoğraf, özellikle sosyal medyada,  Elazığ’ın en önemli gündem maddesi oldu.  Çok sayıda paylaşım alan  fotoğraf  sonrasında; Misaş Marketler,  sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Misaş tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde  sıvı yağda ciddi bir krizin yaşanacağının mesajı verildi.  Misaş  Marketleri’nin bağlı olduğu Küüm Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu ise, gazetemize özel olarak yaptığı değerlendirmede, sıvı yağdaki stokçuluğu önlemek ve vatandaşların mağdur olmasını engellemek için bu kararı aldıklarını belirtti. Sunguroğlu, Bu yıl kuraklığa bağlı olarak  Ayçiçek beklenen üretim olmadığını vurgulayarak , önümüzdeki günlerde yağ fiyatlarına çok ciddi bir zam gelebileceğini ifade etti.

“Yağ Grubuna %40 Oranında Zam Geleceği Yönünde Beyanı Var”

Mişaş Marketleri’nin bünyesinde bulunduğu Küüm Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu, yağ satışlarının sadece bir adet ile sınırlı tutulmasının  zorluluktan kaynaklandığını ifade etti.  Sunguroğlu, “ Bizim ortaya koyduğumuz uygulama,  diğer market zincirlerinde ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nde de uygulanmaktadır. Sosyal medya hesaplarımızdan konu ile ilgili açıklamada bulunduk. Biz bu uygulamayı; tedarikçi firmalardan yağ gelmediği için ve vatandaşların hepsinin faydalanması için uyguluyoruz.  Bu şekilde karaborsa ve stokçuluğun önüne geçmeye çalışıyoruz.  Ham madde olmadığı için, firmalar yağ üretemiyor.

Önümüzdeki günlerde, diğer ürünlerde de aynı şeyler yaşanabilir. Örneğin şuanda şeker çok az… Yine bu yıl buğday yok… Buğday az olduğu için un,  makarna ve bulgur da az olacak.  Biz her platformda tarıma önem vermemiz gerektiğini söyledik. Ancak pek fazla itibar görmedik. Bugün ki tablo da kuraklıktan kaynaklanıyor. Dünya genelinde ayçiçeği üretimi çok düştüğü için ay çekirdeği bulunmuyor. Marmara Birlik Başkanı’nın, yağ grubuna %40 oranında zam geleceği yönünde beyanı var.  Bazı vatandaşlarımız durumu anlamadığı için farklı yorumlar yapıyorlar. Biz bu kişilere kulağımızı kapatıyoruz. Biz Elazığ’ın bütün sorunları ile ilgilenen bir şirketiz. Bazı kendini bilmezlerin sosyal medya üzerinden yaptığı yorumlarla da ilgilenmiyoruz.” dedi

 “Bu Uygulama Birçok Zincir Market Tarafından Uygulanmaktadır

MİSAŞ Marketler’ den yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Değerli müşterilerimiz sıvı yağ çeşitlerinden alım 1 adet ile sınırlandırılmıştır. Ham madde sıkıntısından dolayı üretici firmalardan yağ temin edemediğimiz için ürünlerimiz stoklarla sınırlıdır. Tüm müşterilerimizin mağdur olmadan yağ temin edebilmesi için ve stokçuların önünü almak için böyle bir uygulamaya gidilmiştir. Bu uygulama bize has bir uygulama olmayıp birçok zincir market tarafından uygulanmaktadır”

Anahtar Kelimeler:
SIVIYAĞDA KIRİZ VAR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol