Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

SİYASSETTE SÖZ SAHİBİ BİR KÖY

Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı ücra köylerden olan Güllüce (Seraçor) köyü, birçok köy gibi geçim kaynağı hayvancılık.

Ancak eğitim seviyesi yüksek köylerden olan Güllüce’de bu güne kadar çok sayıda üst düzey insan yetişti.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Güllüce ve çevre köyleri yaz aylarını Akdağlarda bulunan yaylarda geçirirler, ancak uygulanan Güvenlik bölgeleri kapsamında yaylardan istedikleri gibi faydalanamadıkları için büyük zorluklar yaşıyorlar.

Her zaman devletin yanında yer alan ve koruculuk sisteminin bulunduğu Güllüce köyünde son yıllarda gençlerin köyü terk etmesi ile birlikte köy yaşlılara kalmış durumda.

YAŞANAN DEPREM VE PANDEMİ KÖYE RAĞBETİ ARTTIRDI.

İl genelinde yaşanan deprem ve pandemi nedeniyle yapılan yazlık evler ile köyde bir canlanma görülmekte. Ancak gençlerin işleri nedeniyle sadece tatillerini geçirmek için köye geldiklerini ifade eden köy Muhtarı Mehmet Bahçeci,” Köyümüz yaşanır köylerden bir köy. Çok sayıda siyasetçi ve bürokrat çıkaran köyümüzde yaşam güzel, Yollarımızın asfaltı yapıldı, sokakların parkesi yapıldı. Palu’nun ilk kanalizasyonu yapılan köylerdeniz. Ufak tefek eksiklerimiz olsa da birçok hizmeti aldık.” Dedi.

Ak Parti Palu Gençlik kolları başkanı Savaş Cirit, kendisinin de siyasette olduğunu ifade ederek,” Köyümüz eğitim seviyesi yüksek köylerden bir köydür. İki Milletvekili, Vali Kaymakam, Profesör, Doçent, Doktor, Hakim Savcı, Avukat, Öğretmen, okul idarecisi İş adamı var. Gerçi eğitim ve iş durumu nedeniyle gençler köyü terk ediyorlar, ancak köyle irtibatlarını kesmiyorlar. Emekli olan köye dönüp ev yapıyor” Dedi.

ÖMER SERDAR

Köyün siyasetçilerinden

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Ömer Serdar,

Siyaset yaşamına 1991 yılında Refah Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı olarak başladı. Refah Partisi’de İl Başkanlığı yaptı. 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi milletvekili adayı olarak seçime katıldı. Daha sonra Anavatan Partisi İl başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu

1 Kasım 2016 genel seçimlerinde 26. Dönem AK PARTİ Elazığ milletvekili seçildi. 2016 – 2017 yılları arasında TBMM Başkanlık Divanı kâtip üyesi ve TBMM Kültür, Sanat, Yayın Kurulu üyesi görevlerinde bulundu. 2017-2018 yılları arasında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Halen AK PARTİ Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

AJDER AÇIKKAPI

Yönetici; Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Fırat Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında tamamladı.

Öğretmenlik ve köşe yazarlığı yaptı. AK PARTİ Elazığ İl Teşkilatında Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ Elazığ İl Başkanlığı ve Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesidir.

BEKİR KILIÇ
1958 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
1996 yılında Refah Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcılığı, 1998 yılında Fazilet Partisi İl Başkanlığı yaptı. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği yapan Kılıç, avukatlık mesleğini devam ettirmektedir.

GÜLLÜCE (SERAÇOR) KÖYÜNDE YETİŞEN BAZI İSİMLER ŞÖYLE:

Ömer serdar ve Ejder Açıkkapı Milletvekili, Aslan Yıldırım Vali, Fatih Gülnar Kaymakam, Kadir Arıkan Sporcu, Zülfü Demirtaş Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi, Abdulvahap Özpolat Mardin Artuklu Üniversitesi rektör yardımcısı ve çok sayıda hukukçu, öğretmen doktor, iş adamı çıkaran bir köy.

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN YAYLARDA Kİ PİKNİK ALANLARRI

Güllüce (Seraçor) köyü sınırları içerisinde bulunan Akdağlar da ki yaylalarda bulunan şelaleler ve piknik alanları keşfedilmeyi bekliyor.

Yöre halkı tarafından bilinen ancak, il tarafından keşfedilmeyen eşsiz doğa güzelliklerine sahip bölgelere sahip.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol