Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Şorşor Deresi Açık Kanal Yapım İşi İhalesi 20 Ocak’ta Gerçekleştirilecek

Şorşor Deresi Islah Projesi 2. Etabı Açık Kanal Yapım İhalesi 20 Ocak 2021’de gerçekleştirilecek.

Elazığ'ın yıllardır çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan ve çözüm oluşturmak amacıyla 2016 yılından başlanan Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmaları ile Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının birinci etabı tamamlanmıştı.

Ancak Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği ve adeta kangren haline gelen Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan ikinci etap çalışmalarına başlanamamıştı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 5.000 metrelik Şorşor Deresi Açık Kanal Projesinin yapım ihalesi 20 Ocak 2021’de gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacak.

Çalışmalar kapsamında 5.000 metrelik açık kanal ıslah edilerek, betonarme kanal inşa edilecek. Ayrıca kanal üzerinde trafik akışına olanak sağlayacak 5 adet köprü inşa edilecek.

ALAN, REKREASYON ÇALIŞMALARIYLA CAZİBE KAZANACAK


Elazığ Belediyesi tarafından projenin son aşamasında ise Şorşor Deresi çevresinde rekreasyon çalışmaları gerçekleştirilerek vatandaşların piknik yapacağı, dinleneceği, gezinti yapacağı cazibe merkezi oluşturulacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol