Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

SPOTÇULAR DA DERTLİ

Elazığ’da spotçuluk yapan esnaflar fiyatlar hakkında bilgilendirmede bulunarak piyasanın durgun olduğunu satış yapamadıklarını söylediler.

HABER; HARUN  KORKMAZ

Enflasyonda yaşanan artış sonrasında beyaz eşya alışverişi, çiftlerin adeta korkulu rüyası haline geldi. Sürekli yükselen beyaz eşya fiyatları sonrasında satışlarda ciddi oranda düşüş yaşanıyor. Son günlerde yeniden artışa geçen döviz kurları, hammaddesi dışarıdan gelen tüm ürünlere zam olarak yansımaya devam ediyor. Sektör yetkililerinin verdiği bilgilere göre, fiyatlar geçen yıldan bu yana yüzde 200'den fazla zamlandı.

Geçen yılın başında 25 ile 30 bin lira arası satılan düğün paketi, şu an 75-80 bin aralığında satışa sunuluyor.

Elazığ'da spotçuluk yapan esnaf, birçok ev eşyasında görülen zamlar, ikinci el eşya fiyatlarını da etkilediğini söyledi. Esnaflar,  sıfır ve ikinci el eşya fiyatlarının birbiriyle bağlantılı olduğu için satışlarının çok fazla düştüğünü dile getirdi. 

 ‘’ PİYASA DURGUN VE KÖTÜ DURUMDA"

İkinci el eşya piyasasında fiyatlarda artış olduğunu  nedeninin ise maliyetlerin yüksek olmasından dert yanan Esnaf  Cemil Turan; ‘’Çünkü önceden nakliye, ham madde falan bunlar hep ucuzdu. Bu doğrultuda fazla maliyet olmadığından ötürü bizlerde ürünlerimizi ikinci el eşya mantığına uygun şekilde daha alt fiyatlardan satabiliyorduk. Şimdi ürünlerimiz eskisine göre pahalı ama tabi ki sıfır eşyalara göre daha ucuz. Satışlara gelince çok fazla düşüş var.Piyasa durgun ve kötü durumda. Sıfır ve ikinci el birbirine bağlantılı ister istemez etkiliyor. ’’ dedi.

 ‘’EKONOMİK BİR DALGALANMA YAŞIYORUZ"

Önceki senelere göre ikinci el işlerinde bir düşüş ve piyasanın genelinde bir durgunluk olduğunu kaydeden ikinci el işletme sahibi Nurettin Polat ise;  ‘’Ekonomik bir dalgalanma yaşıyoruz ama dünya genelinde bir kriz var. Belki fiyatlar artıyor ama herkesin maaşı da artıyor, evlerimizin elimizdeki varlıkların, hepsinin fiyatı birbiriyle orantılı şekilde yükseliyor. O yüzden ben Türkiye’nin durumunu iyi yönde görüyorum ve daha da düzeleceğini düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.

 ‘’HAMMADDE AZ VE PAHALI’’

Beyaz eşya satışı yapan  Suat Deniz de  spotçuluktan farklı olarak sıfır ve yan sanayileri olan ürünleri sattıklarını söylerken, artan fiyatların düşme ihtimalinin olmadığını hatta ürün aldıkları fabrikalardan bilgiler ışığında, daha da yükselebileceğini, düşündüklerini ifade etti.

Hammaddenin az olmasının fiyatları etkileyen en önemli faktör olduğunu kaydeden Suat Deniz; ‘’Ham maddenin az olması ve olanlarında pahalı olması fiyatları yükseltiyor. Bu sene bir durgunluk söz konusu olduğu kesin. Eskiye nazaran diğer komşu esnaflarında, bizimde işlerimizde düşüş yaşandığı gözle görülür bir gerçek.’’ şeklinde konuştu.

DÜĞÜN SEZONU BİZE YARAMADI

Kazancının iyi olduğunu belirten esnaf Nurettin Polat ise; ‘’Yeni evlenenler ikinci el eşya almaz çünkü bundan dolayı da normal olarak sıfır eşyalara yöneliyor. Bizim düğünlerden bir beklentimiz yok, şuanda işlerimiz idare eder seviyede, çok şükür bir şeyler satabiliyoruz.’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
SPOTÇULAR DA DERTLİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol