Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

SU İLE CİLT SAĞLIĞINI KORU, KİLO VER!

Günlük ihtiyaçlarımızın çoğunu karşılayabilmek için suya ihtiyaç vardır. Yediğimiz besini sindirmeden, boşaltımdan terlemeye kadar birçok insan ihtiyacı için su çok önemli bir maddedir.  Hayatımızı devam ettirebilmemiz için gerekli olan en önemli sıvılardan suyu Sizin için araştırdık. İşte uzmanların  suyun  faydaları ve zararlarına ilişkin yaptıkları değerlendirmelerin detayları;

Suyun Vücudumuza Faydaları Neler?

Su vücudumuzun temel bir bileşenidir ve vücudun hemen hemen tüm ana organ sistemlerinin korunmasında hayati bir rol oynar. Su içmenin faydaları saymakla bitmez. Yeterli miktarda su içmek hazmı kolaylaştırır, tansiyonu dengeler, cildi güzelleştirir, ödem atılmasına yardımcı olur. Uzmanlara göre suyun vücuda faydaları ise şu şekilde:

Fiziksel Performansı Artırır

yeterli miktarda su tüketimi, egzersiz yaparken ve vücudunuzun genel fiziksel performansını artırmak ve enerji seviyelerini iyileştirmek için çok önemlidir.

Baş Ağrısını Önler

Yeterli derecede su içmek, ruh halinizi iyileştirmeye, belleği arttırmaya, baş ağrılarının sıklığını azaltmaya ve beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olur.

Kilo Vermeye Katkıda Bulunur

Suyun sadece kalorisi sıfır değildir; metabolizmanızı artırabilir (istirahat ederken yakacağınız kalori miktarı) ve susuzluğunuzu giderebilir. Yemeklerden önce su içmek iştahınızı azaltabilir ve gün içinde daha az kalori tüketmenize yardımcı olabilir.

Böbrek Taşlarını Uzak Tutmaya Yardımcı Olur

Böbrek taşları, böbreklerinizin içinde oluşan sert mineral ve tuz birikintileridir. Dehidrasyon böbrek taşı gelişme riskinizi artırır. Daha fazla su içmek, böbreklerden daha fazla sıvının geçmesine ve aksi durumda kristalleşmeye ve birikintiler oluşturabilecek mineral birikimine neden olur.

Kabızlığı Giderir

Su sindirim sistemimizin düzgün çalışmasını destekleyen ana bileşenlerden biridir. Düzenli bağırsak hareketlerini sürdürmede ve dışkıdan geçmekte zorlanmayı önlemede yardımcı olur. Karbonatlı suyun kabızlığı önlemede en olumlu etkilere sahip olduğu gösterilmiştir.

Kötü Nefesle Mücadele Eder

Ağız kokusu, dilinizin, dişlerin ve diş etlerinin yivlerine yerleşen bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteri birikimi, uçucu kükürt bileşikleri adı verilen kötü kokulu şeylere neden olur. İçme suyu, bu bakterilerin yıkanmasına yardımcı olur ve ağzınızda kötü kokulu bileşiklerin birikmesini önler. Bu yüzden bol su için ve nefesini taze tutun!

Cildi Gençleştirir

Su cildinizi nemlendirirek, taze, yumuşak, parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Su kırışıklıkları giderir bu yüzden de en iyi yaşlanma karşıtı tedavidir.

Su İçmemenin Vücudumuza Zararları Neler?

Su içilmediği takdirde vücutta cilt kuruluğu, bağırsak ve sindirim sorunları, hazımsızlığın yanı sıra su içmemek;

Konsantrasyonu Bozuyor

Beynin yüzde 75’i sudan oluşuyor. Hafif seviyelerde susuzluk duygu durum ve bilişsel işlevlerde bozulmalara neden olabiliyor.

Susuzluk sonucu konsantrasyon azalırken, kısa süreli hafıza gibi bilişsel işlevin performansı önemli ölçüde düşüyor.

El-göz motor koordinasyonu bozulabildiğinden, hassas veya detaylı işlerin yapılması zorlaşıyor, güvenlik zafiyeti oluşabiliyor.

Astım ve Alerjiyi Tetikliyor

Su tüketimi azaldığında, hava yolları su kaybını en aza indirgemek için vücut tarafından kısıtlanıyor, böylece potansiyel olarak astım ve alerjiler daha da kötüleşebiliyor.

Vücudumuzdaki mikropların kısa sürede dışarı atılabilmesi için de yeterli su tüketimi önemli.

Özellikle yüksek ateş ve ishal gibi durumlarda su tüketimi hayati öneme sahip.

Tansiyonu Yükseltiyor

Kanın yüzde 90’ı sudan oluşuyor. Kan hacmi ve kan basıncı su tüketiminden doğrudan etkilendiğinden, yeterli su tüketimi olmaması durumunda kan basıncı dengesi ayarlanamıyor, tansiyonda yükselişe neden olabiliyor.

Günde Ne Kadar Su İçmeli?

Uzmanlara göre su ihtiyacımızı belirleyen temel faktörlerden biri kullandığımız enerji miktarıdır.

''Günde 1,5- 2 Litre Su İçmeniz Gerekiyor''

''Yetişkin biri enerji harcamasının her kalorisi başına 1-1,5 ml. suya ihtiyaç duyuyor.

Eğer bir günde 1500-2000 kalori harcayan biriyseniz günde 1,5-2 litre su içmeniz gerekiyor.

Çoğumuz içtiğimiz su, diğer sulu içecekler, sıvı hatta katı besinlerle bu miktarı vücudumuza rahatlıkla kazandırıyoruz. Yani özel bir durum söz konusu değilse, ciddi bir su eksikliği söz konusu olmuyor.

Eğer ağır egzersizler yapıyorsanız, yaptığınız iş güçlü bedensel faaliyet gerektiriyorsa, ciddi ısı değişiklikleri ile karşı karşıyaysanız, ateş, ishal, kusma gibi anormal durumlar söz konusuysa, idrar söktürücü haplar ya da laksatifler kullanıyorsanız su ihtiyacınız artıyor."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol