Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Sürekli Patlayan Boru Esnafları İsyan Ettirdi

Elazığ’ın, en işlek caddelerinden olan,  Şehit İlhanlar Caddesi, esnafları sürekli patlayan su borusu nedeniyle,  zor zamanlar geçiriyorlar. Patlayan borudan sızan suların,  caddeyi kullanılmaz hale getirdiğini belirten esnaflar,  caddeyi kaplayan suların, araçlar geçtiğinde çevreye sıçradığını, bu nedenle; yayaların, bu yolu kullanmak istemediğini vurguladılar.  Araç geçişlerinde, caddede biriken suyun, dükkanlarına kadar sıçradığını belirten esnaflar, Elazığ Belediyesi’nden,  sürekli patlayan bu boruyla ilgili, kalıcı bir çözüm bulmasını istediler.

“Her Seferinde Patlamaz Yanıtını Veriyorlar Ama Yine Patlıyor.”

Cadde esnaflarından Güven Buldaç borunun sürekli patladığını vurgulayarak, “Bir vatandaş olarak, bu durumu, her gün gözlemliyorum. Sanırım,  su borusu patlıyor.  İlk patladığında, belediyeye  haber verdik. Yetkili kişiler gelip,  yaptılar. İkinci gün bir daha patladı, yine gelip yaptılar. Üçüncü gün tekrardan patladı, yaptılar. Dördüncü ve beşinci gün yine aynı olay yaşandı.  Yetkililere, patlamanın neden kaynaklandığını sorduğumuzda,  bize asfalttan  kaynaklandığını söylediler. Bu boru, bugün yine  patladı.  Biz yine, her zaman yaptığımız gibi,  yetkilileri arayarak, durumu bildirdik. Gelip yapacaklarını söylediler . Patlamanın, nedenini bilmiyoruz.  Yeniden patlar mı? Diye, sorduğumuzda her seferinde;  patlamaz,  yanıtını veriyorlar, ama yine patlıyor. Bir boru, beş günde nasıl beş kere yapılır? Bunu anlamak gerçekten mümkün değil” dedi.

“Karaçalı Suyunu Bulamaz Hale Geldik”

Karaçalı çeşmelerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Buldaç, “Elazığ'da, neredeyse tek doğru işleyen şey; milletin su ihtiyacını gören, Karaçalı Suyu çeşmeleriydi.  Artık, onu da bulamaz hale geldik. Her gün,  saat 15:00 ‘e geldiğinde sular kesiliyor. Aktığı saatlerde ise; tazyiksiz ve çok az akıyor. Millet, uzun kuyruklar oluşturduğu çeşme başlarında,  sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Yazıktır, günahtır. Millet, üç kuruşa talim ederken birde suya para vermeye başladı. “   ifadelerini kullandı.

“Artık Kalıcı Bir Çare Bulsunlar.''

Cadde esnaflarından, Feyzi Koç ise yaptığı açıklamada, sürekli patlayan su borusuna, kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi. Koç,  ''Borunun durumu görüldüğü gibi... Bu boruya,  dört sefer, beş sefer gelip baktılar.  Esnaf arkadaşlarımızın uyarıları sonrasında,  geliyorlar, yapıyorlar, kapatıyorlar. Ancak boru tekrar patlıyor. Yetkili kişilere sesleniyorum; ilimize yazık, memleketimize yazık, israf yani... İnanın buranın, çamurundan, bataklığından artık yoruldum. Mümkünse, buraya artık kalıcı bir çare bulsunlar.'' dedi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol