Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Tarhan: "Esnafımıza Destek Verilmesi Şart"

TARHAN: HALEN DAHA GÜNÜMÜZDE SIKINTI YAŞAMAYA DEVAM EDİYORLAR

Elazığ’da paket servisin çok yaygın olmadığını ve işletmelerin bu yüzden sıkıntı yaşadığını söyleyen Zülfü Tarhan, “Bu süreçte ilk pandemi kısıtlamalarında yaklaşık 80 gün kapalı kaldık veya bir süre paket servis olarak, gel-al-götür olarak çalıştık. Gerek ilimizde paket servisin çok yakın olmayışından dolayı gerekse paket servisin beraberinde doğurduğu sıkıntılardan ötürü hem işletmelerimiz hem de işletmelerimizde çalışan insanlarımız gelir kaybı yaşamışlardır, sıkıntı yaşamışlardır. Ve maalesef ödemelerini yapma noktasında, ihtiyaçlarını giderme noktasında çok ciddi manada sıkıntılar yaşadılar ve halen daha günümüzde yaşamaya devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

"BU KREDİLERİNİ ÖDEYEMEYECEK DURUMDA OLAN ESNAFLARIMIZ VAR"

Esnafların günlük kazanç elde eden kimseler olduğunu anımsatan Tarhan, “Bu insanlarımız, bu esnaflarımız uzun süreden belli bu sıkıntılarla karşı karşıya. Bunların hepsinin kiraları var, SGK, BAĞ-KUR ödemeleri var, elektrik, su doğal gaz ödemeleri var, kendi mutfak masrafları var. Yanında çalıştırdıkları insanların yevmiyeleri var, maaşları var. Çalışan insanların bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Ve bunlar uzun zamandan belli bu gelir kaybıyla karşı karşıyalar. Maalesef iflasın eşiğine geldiler. Bunun yanı sıra depremden sonra sıkıntıya düşen esnafımız devletimizin sağlamış olduğu can suyu kredileri çektiler. Bunların ödemeleri geldiler. Bu süreçte pandemiden dolayı iş yapmadıklarından dolayı dolayısıyla bir birikim, bir gelir şeyi yaşayamadıklarından dolayı bugün maalesef bu kredilerini ödeyemeyecek durumda olan esnaflarımız var” şeklinde konuştu.

"ESNAFLARIMIZA DESTEK VERİLMESİ ŞART"

Ekonomiye en büyük katkı sağlayan meslek grubunun lokantacı esnafı olduğunu belirten Zülfü Tarhan, “Bu kısıtlamalardan dolayı şu anda sektörümüzde 3-4 bin insan bir anda işsiz kaldı. Bunların yapacak hiçbir işleri yok. Öylesi çalışanımız var, günlük geçimini yapmaya çalışan insanlarımız var. Birgün çalışmadığı zaman ertesi gün evine ekmek götüremeyecek işçilerimiz var. Bunların sıkıntıları, halleri içler acısı. Günde onlarca, yüzlerce mağduriyet telefonu alıyoruz ve bu noktada bu insanlara el uzatılması gerekiyor. Esnafımızın kalkınması için ayakta kalabilmesi için devletimizin mutlaka ve mutlaka bu esnaflarımıza destek verilmesi şart” dedi.

"DEVLETİMİZDEN BU İNSANLARA EL UZATMASINI VE FAYDALI OLMASINI BEKLİYORUZ"

Başkan Zülfü Tarhan, “Şu anda açık olan, paket servis olarak çalışan lokantalarımız, işletmelerimiz %20 kapasite ile çalışıyor. Diğer kırsal yerlerde, kenar köşe mahallelerde olan işletmelerimizin çoğu kapalı. Kafeteryalar özellikle bu süreçte kapalı. Burada çalışan insanların hepsi boşta, bir anda işsiz kaldılar. Bunlar günlük geçimlerini yapmakta ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Çok büyük sıkıntıyla karşı karşıyalar. Bu noktada devletimizden bu insanlara el uzatmasını ve faydalı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

"BU SADECE ESNAFI SIKINTIYA SOKMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY OLMAYACAKTIR"

Başkan Tarhan, “En büyük tedbiri bizlerin almasına rağmen, en büyük hijyen kurallarına dikkat ettiğimiz halde maalesef bu süreçte, bu pandeminin en ağır faturası yiyecek, içecek hizmeti sektörüne kesilmiştir. Bu noktada tabi ki eğer ki hiç birimiz sağlığa karşı değiliz. Ortada bir tedbir alınacaksa buna ilk olarak uymamız gerekiyorsa amenna baş göz üstüne. Biz her zaman bizim için insanlarımızın, milletimizin, vatandaşımızın sağlığı bizim her zaman her şeyden önce gelmiştir bizim için. Ancak bu çare olmayacaktır. Bu sadece esnafı sıkıntıya sokmaktan başka bir şey olmayacaktır” diye ifade etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol