Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

TARİH KABUL  TESİS MAKUL

Yeni maden sahalarının ihale tarihi için geri sayım başladı. 4 Nisan tarihinde yapılacak ihale için Ak Partili siyasetçiler bir araya gelerek açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada Milletvekili Metin Bulut’un Bakana sundukları tekliflerden birinin kabul ikincisinin makul karşılandı demesi, kamuoyunda; “Tesislerin ilimizde kurulması neden kabul edilmedi?” sorusunu gündeme getirdi.

TESİSLER NEDEN ELAZIĞ’DA KURULMASIN Kİ?

Yeni maden sahalarının ihale tarihi için geri sayım başladı. 4 Nisan tarihinde yapılacak ihale için Ak Partili siyasetçiler bir araya gelerek açıklama yaptılar. Yapılan açıklamada Milletvekili Metin Bulut’un Bakana sundukları tekliflerden birinin kabul ikincisinin makul karşılandı demesi, kamuoyunda; “Tesislerin ilimizde kurulması neden kabul edilmedi?” sorusunu gündeme getirdi.

İHALE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Haftalardan beridir kamuoyu gündeminde tutulan yeni maden sahaları ile ilgili geri sayım başladı. Elazığlı firmaların da ihaleye katılması için ihale tarihi yenilenen yeni maden sahaları için 4 Nisan 2022 tarihinde ihaleye çıkılacağı duyurulmuştu.

AK PARTİLİ SİYASETÇİLER TOPLANDI

Yaklaşık bir ay sonra yapılacak ihale ile ilgili Ak Partili siyasetçiler bir araya geldi. Milletvekillerinden Metin Bulut, Sermin Balık ve Zülfü Demirbağın da bulunduğu toplantıya Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da katıldı.

04 NİSAN 2022 TAHİNE ERTELENDİ

4 Nisanda yapılacak ihale ile ilgili gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantıda Milletvekillerinden Metin Bulut maden sahaları ile ilgili konu gündeme geldiği andan itibaren konuyla yakından ilgilendiklerini yaşanan bütün gelişmelere dahil olduklarını belirterek ihale tarihinin ertelenmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve tekliflerinin kabul görmesi neticesinde ihalenin 4 Nisan 2022 tarihine ertelendiğini söyledi.

YEREL DİNAMİKLER ORTAK KARAR

Elazığ sınırları içerisinde bulunan Maden İlçesi yakınlarındaki yeni maden sahaları ile ilgili ihale öncesi bir açıklama da yapan Ak Partili siyasetçiler tarafından yapılan açıklamada; rezervin yerel dinamikler tarafından işletilmesi ve Elâzığ’ın rezervlerden daha fazla istifade etmesi ortak karar olarak vurgulandı.

ŞEFFAF VE AÇIK İHALE

Yaptığı açıklamada; süreci başladığı andan itibaren olduğu gibi yine yakından takip ettiklerini ifade eden Milletvekili Metin Bulut, ihalenin şeffaf ve açık bir şekilde yapılacağını yineledi.

TÜRKİYE DIŞINDAN DA KATILACAKLAR

İhaleyi Elazığlı iş insanlarının da almasını arzu ettiklerini ifade eden Milletvekili Bulut, ihalenin sadece Türkiye’nin değil dışarıdan da insanların gireceği bir ihale olacağını söyledi. İhalenin açık ve şeffaf olacağının altını çizen Bulut; bununla alakalı kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın dedi.

ÖNCELİĞİMİZ MADENLERİN ÜLKEMİZE KATKISI

4 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan ihale ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Tabi gönül ister ki burada çıkan bir kaynağı yine Elazığ’da oluşan bir işletme alsın. Bununla alakalı siyaset yapan iş adamları olarak bizim de önceliğimiz bu yöndedir. Ama asıl önceliğimiz madenlerin ile ve ülkeye olan katkısı.”

BAKANLIKTAN TARİHE KABUL

Bakanlıkla görüşerek ihale süresinin uzatıldığını anımsatan Metin Bulut, madenlerin işlenmesi için tesis şartı ile istihdamın yüzde 60’nın Elazığlı olması şartını Bakana sunduklarını da belirterek;

“konulmuş olan sürenin yetersiz olduğunu bunun uzatılmasının rekabette herkesin elini güçlendireceği ve Elazığlı firmaların bu ihaleye girebilmesi için yeterli zamanın tanınabilmesi ile ilgili talebimizi sayın bakanımız bunu kabul etti.

BAKANDAN TESİSLERE MAKUL YAKLAŞIM

İkinci talebimiz ise tesis şartıydı. Biz orada çıkan maden kaynağından ilçenin de geçmişte olduğu gibi istifade etmesini arzu ediyoruz bu yüzden tesis şartı talebimizi ilettik bu talebimiz de makul karşılandı.” İfadelerini kullandı.

BALIK; NETİCEDE MADEN, ELAZIĞ VE TÜRKİYE KAZANACAK

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da, amaçlarının maden sahalarının şehir ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması olduğunu söyleyerek; “Bizim en büyük amacımız Elazığ’a bu madenin bir kazanım sağlaması ama daha önemlisi Maden ilçemizi eski parlak dönemine kavuşturmak. Alacak firmanın çalışmaları ile birlikte şehrimize ve ilçemize çok büyük kazanımlar olacağını düşünüyorum. Bu ihalenin şeffaf ve tarafsız olacağını bütün kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Yapılacak ihale sonucunda Türkiye, Elazığ ve Maden kazanacak.” Dedi.

DEMİRBAĞ; REZERV SİYASET MALZEMESİ EDİLDİ

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’da açık ihale yapılacağını vurguladı. Demirbağ; “Şu anda ki tespit edilen rezerv 5 milyar civarında. Bu siyaset malzemesi edildiği için bunu ifade etmek istedim. Bununla ilgili firmalar girecek. Tabi iş burada kalmayacak bunu alacak firma güçlü bir firma olursa ki bizim amacımız bu ihale neticesinde alacak firmanın olması. Güçlü bir firma etraftaki saha sahipleriyle zamanla almak suretiyle bu maden sahalarını genişletme imkanı bulacak ve bu suretle belki bir 20-30 yıl bu bölgede işletme faaliyet gösterecek.” Dedi.

YILDIRIM; GÖNÜL TERCİHLERİMİZ REEL OLMAYABİLİR

Ak parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’da, partilerinin yeraltı kaynaklarının çıkarılıp işletilmesiyle ilgili ciddi bir irade ortaya koyduğunu belirterek, gönüllerinden geçenin ihalenin Elazığlı bir firmanın alması olduğunu söyleyerek; “Madenlerin bulunup işlenmesi yeni bir olay değil. Ancak AK Parti iktidarında bu madenlerin bulunup işlenmesi geçmiş dönemlerle hiçbir şekilde kıyas kabul edilmeyecek şekilde şeffaf bir şekilde yapılması için çok ciddi bir irade konulmuştur. Bu şehrin insanlarının bu ihaleye girip alması en büyük arzumuzdur ancak gönül tercihlerimiz ile reel sonuçlar arasında elbette fark olabilir.” İfadelerine yer verdi.

ŞERİFOĞULLARI; PEŞKEŞE İZİN VERMEYECEĞİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, ihale sürecinin şeffaf bir şekilde yapılacağını yineleyerek, yerelde ve genelde herhangi bir şirkete peşkeş çekilmesine fırsat vermeyeceklerini ve taraf olmayacaklarını söyledi.

Başkan Şerifoğulları; “Şeffaf adil bir şekilde ihale sürecinin tamamlanacağı ve bu süreçte de bizlerin herhangi bir tarafa ve şirkete bu ihalenin peşkeş çekilmesi konusunda taraf olmayacağımızı ve bunun da önüne geçilmesi konusunda büyük bir irade ortaya koyduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Tabi bizim arzumuz maden rezervlerinin yerel dinamikler tarafından işletilmesi ve ilimizin bu rezervlerden çok daha istifade etmesi noktasında herkesin ortak bir düşüncesi var.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
TARİH KABUL TESİS MAKUL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol