Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

TARİH TAMAM DA YA ŞARTNAME?

Çevre illerdeki sanayici ve yatırımcıların da merakla beklediği ihale tarihi belli oldu. Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut sosyal medya hesabından ihalenin yapılacağı tarihi 04 Nisan 2022 olarak duyurdu.

Elazığ sınırları içerisinde bulunan Maden İlçesi yakınlarındaki maden rezervlerinin işletilmesi için ihaleye yeniden çıkıldı. Elazığ Milletvekili Metin Bulut ihale tarihinin 04 Nisan 2022 olduğunu açıkladı.

Çevre illerden özellikle Diyarbakır iş dünyasının da yakından takip edip rezervlerin kendi yerel dinamikleri tarafından işletilmesi için girişimlerde bulunduğu Elazığ sınırları içerisinde bulunan Maden İlçesi yakınlarındaki maden rezervlerinin ihale tarihi 04 Nisan 2022 olarak belirlendi. Yeniden belirlenen ihale tarihini Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Sosyal Medya hesabından duyurdu.

ŞARTNAMEYLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ

Maden Rezervlerinin İhale tarihi ve ihale şartlarının yeniden revize edilmesi için Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleri olmuştu. İhale tarihinin ertelenmesi için Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının girişimlerine destek veren AK Parti heyeti konuyla alakalı bakanlarla görüşmeler başlattı.AK Parti Elazığ Milletvekillerinin görüşmeleri sonuç verdi, İhale tarihi 04 Nisan 2022 olarak yeniden revize edilirken ihale şartnamesinde herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmediği hakkında ise bilgi verilmedi.

BULUT: GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ

Maden rezervlerinin ihale tarihinin ertelendiğini açıklayan Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ Maden İlçesinde MTA araştırma ve sondaj çalışmaları ile tespit edilen maden rezerv alanın ihalesi girişimleriniz sonucunda 04 NİSAN 2022 tarihine ertelenmiştir. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

ARSLAN: SÜREÇ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

MTA tarafından Elazığ sınırları içerisinde bulunan Maden ilçesi yakınlarındaki cevher sahalarının ihaleye çıkarılması süreciyle ilgili katıldığı bir televizyon programında değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ise,  "Sayın Vekillerimizin yoğun gayretleri ve girişimleriyle ihale tarihi 04 Nisan 2022 olarak yeniden revize edildi. Bu süreç bizim için çok değerli olmuştur." Derken ihale şartnamesinde herhangi bir değişikliğe gidilip gidilmediği konusunda bir bilgi vermedi.

TEMEL HEDEF ELAZIĞ İŞ DÜNYASI

Medyanın göreve çağırmasının ardından Elazığ TSO olarak çok hızlı bir şekilde aksiyon alındığını belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve Meslek Örgütlerimiz işbirliğinde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ilk aşamada ELAZIĞ GİRİŞİM GRUBU A.Ş. kurulum sürecini başlattık.” Diyen ETSO Başkanı Arslan;“Temel hedefi maden sahasının Elazığ iş dünyası tarafından işletilerek oluşacak tüm katma değerin ilin refah seviyesinin artırılmasına kanalize etmek olan Girişim Gurubu için Ön Talepleri almaya başladık.” Dedi.

İHALE TARİHİ REVİZE EDİLDİ

Bu süreçler büyük bir titizlik ve özenle yürütülürken hem kamuoyunu bilgilendirme hem de ihale tarihi ve ihale şartlarının yeniden revize edilmesi için girişimlerinin olduğunu ifade eden Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan; “Sayın Vekillerimizin yoğun gayretleri ve girişimleriyle ihale tarihi 04 Nisan 2022 olarak yeniden revize edildi. Bu süreç bizim için çok değerli olmuştur.” Dedi.

VATANDAŞ VE İŞ DÜNYASININ İLGİSİ

Ön Taleplerin alınma sürecinde ise çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiğine işaret eden Arslan; sürecin nasıl işleyeceği yönünde iş dünyasından ve Elazığlı vatandaşlardan sorular aldıklarını söyleyen ETSO Başkanı Elazığ Girişim Grubunun kurulmasının isabetli olduğuna vurgu yaptı.

YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Bu süreç içerisinde yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu daha yakından bilgilendirmek için merak edilenleri değerlendirip paylaşacaklarını ifade eden Asilhan Arslan, çıktığı televizyon programında konuyu yakından takip ettiklerini bu cevherlerin Elazığ iş dünyası tarafından işletilmesi için de üzerlerine düşün her görevi yerine getireceklerini söyledi.

REVİZYON SADECE TARİHTE Mİ?

Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın ihale tarihinin güncellenmesiyle ilgili bilgiler aktarıp ihale şartnamesinde bir değişikliğe gidilip gidilmediği konusunda her hangi bir açıklama yapmamaları kamuoyunda bu revizyon sadece ihale tarihinde mi oldu sorularının sorulmasına neden oldu.

ŞARTNAME REVİZE EDİLDİ Mİ?

İhalenin yapılacağı tarih değişirken şartnamede bir değişiklik olmazsa ihale revize edildi demenin mantığı nedir diye soran iş dünyası şartnamede bir değişikliğe gidilmediyse kimse ihale revizyonundan bahsetmesin dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol