Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu Kurulması İçin Başvuru Yapıldı

23.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen senato toplantısında YÖK’e önerilmesi kabul edilen “Fırat Üniversitesi Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu” bünyesinde Gıda Bölümü’nün yanında Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nün açılarak, bu bölümler altında 7 farklı programda öğrenci kabul edilmesi hedefleniyor.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ; “Bahçe ve tarla bitkileri Elazığ’ın ve bölgenin en önemli geçim kaynaklarındadır. Bu alanlarda teknik ara eleman yetiştirilmesi, ürün veriminin ve kalitesinin arttırılması, ayrıca nitelikli tohum sağlanması amacıyla üniversite bünyesinde Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu kurulması için gerekli çalışmaları başlattıklarını, bu yönde hazırlanan başvuru dosyasının Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından onaylandığını, önümüzdeki günlerde YÖK’e başvurusunun yapılacağını belirtti.

“Pandemi sürecinde tarım ürünleri ve beslenmenin öneminin daha belirgin olarak ortaya çıktığını” ifade eden Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ; “Stratejik öneme sahip olan bu alanlarda ilimizde yüksekokul kurulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüştüklerini, YÖK’e gönderilecek olan başvuru dosyasında farklı kurum ve kuruluşlardan alınan talep ve destek yazılarının bulunduğunu” ifade etti.

 Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nin 50 yılı aşkın süredir eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü, Kesikköprü mevkiinde faaliyet gösteren Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin aktif olduğunu, DAP desteği ile Çiftçi Eğitim Merkezi’nde çeşitli eğitimlerin gerçekleştirildiğini belirten Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ, “Fırat Üniversitesi olarak Meslek Yüksekokulu için gerekli bütün altyapı hazır durumdadır. Zira Üniversitemiz bünyesinde bulunan Veteriner Fakültesi desteğiyle tarım ve gıda ile ilgili faaliyetlerin tek bir çatı altında toplanmasıyla bölgeye nitelikli personel kazandırılacaktır. Böylece bölge ekonomisine fayda sağlayacaktır. Bu çalışmanın YÖK tarafından kabul edilmesi halinde Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim ve uygulama faaliyetleri Kesikköprü bölgesinde bulunan üniversiteye ait arazide gerçekleştirecektir” dedi.

Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu’nun ilerleyen dönemde fakülteye dönüşme potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Tarım ve Gıda Meslek Yüksekokulu başvurusunun Elazığ’a hayırlı olmasını diledi.

Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ; Fırat Üniversitesi olarak Elazığ’ın ihtiyaçlarına yönelik hazırlamakta oldukları katma değeri yüksek ve farkındalık yaratacak projeleri de zaman içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol