Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Tarımsal üretime katkı protokolü

Konu ile ilgili bilgiler veren Keban MYO Müdürü Doç. Dr. Haşim Pıhtılı, "Keban Meslek Yüksekokulu kurulduğu günden beri ilimizin ve ilçemizin ülke ekonomisine katkılarını artırabilmek için tüm akademik kadroları ile çaba göstermektedir. Bugün Belediye Başkanımız ile imzalayacağımız bu protokol seracılık ve bağcılık dallarında akademisyen arkadaşlarımızın 2001 yılından beri yüksekokulumuzda ve pek çok STK bünyesinde yürüttüğü eğitim çalışmalarının meyvesi niteliğindedir. Bahsedilen protokol ile Kebanlı kadınların tarımsal üretime dahil olmaları, böylece iş güçlerinin ülke ekonomisine eklenmesi hedeflenmektedir. Güvenilir için casino bonusu veren siteler kazandıran bet siteleri. İmzalanan bu protokol kapsamında 5 adet yumuşak plastik örtülü sera ve 2 dekar bağ tesisi Keban Belediyesi’ne devredilecektir.

Bahsedilen bu alanlardaki tüm faaliyetler, yüksekokulumuzda görevli akademisyen arkadaşlarımız ve Keban İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından dayanışma halinde koordine edilecektir. Bu çalışmamızda bizlerle ortak dayanışma halinde olan başta Keban Kaymakamımız  Hasan Akbulut’a, Belediye Başkanımız Fethiye ATLI hanımefendiye ve Tarım ve Orman İlçe Müdürümüz Ziyaeedin Seçkin’e teşekkür ediyorum" dedi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ise “Keban Belediye Başkanı olarak görevime başladığım ilk günden beri ilçemiz kadınlarının becerilerini değerlendirmeyi ve ülke ekonomisinde aktif rol almalarını hedefledim. Keban ilçemizin coğrafik yapısı mikroklima özelliğindedir, seracılık için çok uygundur ve ilçemizde yaşayan kadınlarımızın deneyimleri seracılığı başarı ile yürütebilecek yeterliliktedir. F.Ü. Keban Meslek Yüksekokulu ile imzalayacağımız bu protokol ile ilçemiz kadınlarını bir araya getirerek güç birliği yapmalarını sağlayacağız ve kuracağımız kooperatifin de ilk adımını atmış olacağız.

Bu protokol ile Yüksekokul kampüsünde tesis edilmiş 5 adet sera ve 2 dekarlık bağ alanı bir yıl belediyemize devredilecektir. Böylece çalışmalarını yürüttüğümüz kooperatifimiz, kuruluncaya kadar ilçe kadınlarının sahada eğitimlerini tamamlamasına ve geleceğe dair hedeflerini güçlendirmelerine vesile olacağız. İlçemizin Kadın Belediye Başkanı olarak ilçe kadınları adına; başta Keban Kaymakamımız Hasan Akbulut’a, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a, Keban Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Haşim Pıhtılı’ya ve Tarım ve Orman İlçe Müdürümüz Ziyaeedin Seçkin’e teşekkürlerimi sunar, bu protokolün ilçemize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol