Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız az hasarlı YENİ KARAR 8inciye Hazırlanıyor İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Tashih-i Huruf Kursu  Açıldı

Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılana açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız tarafından, Tashih-i Huruf (Hüsn-i Tilavet) Kursu açıldı.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir ve Harput Muhtarı Zülküf Demirpolat, katıldı Açılış programında, Suriye'de şehit olan Cihat Şahin  ve şehitlik mertebesine ulaşan bütün kahramanlarımız anılarak, aziz ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilavetiyle bağışlandı” denildi.

“4 Ay Süreli Tashîh-İ Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursu Yapılması Planlanmıştır”

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi; ”Başkanlığımızın en önemli faaliyet alanlarından biri olan hafızlık eğitiminin etkin, verimli, sistemli ve pedagojik bir zeminde yürütülmesine katkı sağlamak, personelin Kur'an-ı Kerim kıraatindeki yeterliklerini artırmak, kıraat ilminin öngördüğü esaslara uygun ses ve mûsikî bilgi ve becerileri ile öğreticilik formasyonlarını geliştirmek amacıyla, hafızlık eğitimlerinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli Kur’an kursu öğreticilerine yönelik Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde 4 ay süreli Tashîh-i Hurûf Hizmet İçi Eğitim Kursu yapılması planlanmıştır.

Ayrıca, Başkanlığımızca, Kur'an Kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla 6 ay süreli Hüsn-i Tilavet Kursu yapılması planlanmıştır.”

“Yıl Boyunca Eğitim Verilecek”

 Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç yaptığı açıklamada;  2021-2022 yılı eğitim döneminin başladığını, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık beş yüz imam hatip ve Kuran kursu hocasına   yıl boyunca eğitim vereceklerini belirtti

Tunç, “Bu kursiyerlerimize İslami ilimler, talim üzere Kuranı-ı Kerimi okuma, talim üzere ezberi tekrar etme, hitabet, meal, dini musiki, pedegojik formasyon, öğreticilik formasyonu, Kuranı Kerim ve dini bilgiler öğretim teknikleri gibi dersleri görerek tekrar illerine döneceklerdir. “dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol