Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

TELEPATİK İLETİŞİMİN İLK ADIMLARI FÜ’DE GELİŞTİRİLEN YAZILIMLA ATILIYOR

Telepatik iletişimin ilk adımları Fırat Üniversitesinde atılıyor.

Elazığ'da, Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü Akademisyenleri Tarafından Geliştirilen Yerli ve Milli Yazılım Sayesinde Zihinde Düşünülen Cümleler Tespit Edilebiliyor. TÜBİTAK'a sunulan proje geçen yılın Aralık ayında kabul edildi. Projeye başlayan 5 kişilik ekip yerli ve milli yazılım geliştirdi.

Verileri toplayan ekip, 20 öğrenciye 20 cümle kalıbını göstererek ve dinleterek veri aldı. Yazılımın tespit ettiği veriler ile yüzde 90 oranında başarı elde edildi.

İlerleyen süreçte ise cihazdaki kelime kalıbı arttırılarak geliştirilen cihazın dilden bağımsız şekilde kullanılmasını sağlamak amaçlanıyor.

Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Öğretim Üyesi ve proje sorumlusu Doç. Dr. Türker Tuncer, Projenin Hukuki süreçte kullanılması için geliştirilirken kliniklerde de tedavi sürecinde kullanılabileceğini dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şengül Doğan, Türkiye’de Fırat Üniversitesinde tek olan Adli Bilişim Mühendisliği hakkında bilgi verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol