Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

TOKİ iş güvenliğinden muaf mı?

Mustafapaşa Mahallesi’nde inşasına devam edilen TOKİ konutlarında, çalışan işçiler iş güvenliğinden yoksun bir şekilde çalışıyorlar. 

İşçilerin, güvenliksiz bir şekilde çalışıyor olması TOKİ’nin insan hayatına verdiği öneminin ne düzeyde olduğunu ortaya koyarken, akıllara TOKİ iş güvenliği denetimlerinden muaf mı?

Sorusunu getiriyor.

  Şantiye Alanında Baret Takan Yok!

  Mustafapaşa Mahallesi’ndeki şantiye alanında çalışan işçilerin neredeyse tamamında baret bulunmuyor. 

Olası bir kaza durumda işçileri kafalarına alacakları darbelerden koruyacak baretlerin olmaması çok ciddi bir iş güvenliği açığı olarak duruyor.

İşçilerin baretsiz bir şekilde çalışıyor olmasına rağmen şantiye yetkililerinin bu tablo karşısında gerekli uyarı ve yaptırımlarda bulunmaması ciddi bir vurdumduymazlık örneği sergiliyor

İşçilerin Aşağı Düşebileceği Düşünülmüyor Mu?

Metrelerece yüksekte çalışan işçilerin hiç birinde kendilerini aşağı düşmeden koruyacak ekipmanlar bulunmuyor.   Ekipmansız bir şekilde yüksek katlarda çalışan işçiler, zaman zaman yapının uçlarına kadar ilerleyerek düşme tehlikesi altında çalışmaya devam ediyorlar. İşçilerin alınmayan güvenlik önlemleri nedeniyle olası bir düşme sonucu ciddi şekilde yaralanacağı belki de hayatlarını kaybedeceği gün gibi ortada duruyor. Ancak bu durum TOKİ yetkilileri tarafından görmezden geliniyor.

İşçiler örümcek adam misali iskeleye tırmanıyor

TOKİ inşaatında cephe bölümünde yapılan çalışmalar için kurulan iskeledeki güvenlik zafiyeti ise bu kadar da olmaz dedirtiyor. İşçiler kurulan iskelede yaptıkları çalışma ile adeta örümcek adama taş çıkartıyorlar. İşçiler kurulan iskelede bulundukları kattan üst kata çıkmaları için gerekli donatılar olmamasından dolayı iskelenin bir üst katına tırmanarak çıkıyorlar. Bu tırmanma sırasında ellerinin kaydığı anda yere düşmeleri ise kaçınılmaz bir gerçek olarak duruyor. 

Yetkililer Denetim Yapmıyor Mu?

 Mustafapaşa Mahallesi TOKİ şantiyesinde iş güvenliği noktasında çok ciddi zafiyetler olması akıllara denetleme yetkisi olan kurumlar ne yapıyor sorusunu getiriyor.  Yetkililere insan hayatının bütün her şeyden daha  değerli olduğunu  bir kez daha hatırlatıyoruz.  Sorumlu yayıncılık anlayışımızın gereği olarak Mustafapaşa Mahallesi TOKİ Şantiyesinde alınmayan iş güvenliği önlemleri dolayısıyla işçilerin yaralanacağı hatta hayatlarını kaybedeceği bir çalışma şeklinin olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz. Yetkililerin önemler ile ilgili denetimlerini de merakla beklediğimizi ifade etmek istiyoruz.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol