Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

TOKİLER DERT YUMAĞI

Abdullahpaşa Mahallesi'nde bulunan TOKİ'ler başta olmak üzere konutlarda oturan ev sahipleri 2 katı fazladan elektrik faturası ödediklerini iddia ettiler.Depremzedeler için yapılan TOKİ’lerin çoğu teslim edildi. 10 aydır anahtar teslimi yapılan Abdullahpaşa TOKİ'lerde  çıkarılmayan iskân izinleri evlerinde oturan vatandaşı bezdirdi.

“SORUNLAR GİDERİLECEK Mİ?”

Elazığ’ın dört bir yanında depremden sonra yapılan TOKİ konutlarındaki sorunlar devam ederken, Günışığı gazetesi olarak defalarca TOKİLER'de yaşanan sıkıntıları gündeme aldık ama gün geçmiyor ki TOKİLER'de ki sıkıntılara bir yenisi eklenmesin.

ELEKTRİK FATURALARINI 2 KAT FAZLA ÖDÜYORLAR

Depremzedeler için yapılan TOKİ'lerin çoğu teslim edileli 10 ay oldu ama yerleşim izinleri hala çıkarılmadığı,kurumların ilgisizliğinden dolayı başta Abdullahpaşa Mahallesi olmak üzere TOKİ'lerde oturan birçok ev sahibi elektrik faturalarını 2 kat fazla ödediklerini iddia ediyorlar.

10 AYDIR OYALIYOR

Emlak Yönetiminin AFAD'a topu attığını. AFAD'ında, Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne yönlendirdiğini.Müdürlüğü  ise ilgilenmediğini belediyeye, valiliğe, müteahhide yönlendirerek depremzedeleri 10 aydır oyaladıklarını söylediler.

"VALİMİZ SESİMİZİ DUYSUN"

İlgili kurumlardan dertli olan ayrıca elektrik faturalarına gelen zamlarla beraber 2 kat fazla ödeme yapan  vatandaşlar Vali Ömer Toraman'a seslenerek bu sıkıntının biran önce çözülmesi için gerekenin yapılmasını istediler.

YEMİŞLİK’TE YATACAK YER VAR, YAŞANACAK YER YOK

Öte yandan Elazığ’ın Yemişlik yerleşkelerinde yapılan TOKİ'lerde de, sıkıntılar bitmiyor.Depremden sonra binlerce ev yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu haneler için geçtiğimiz aylarda kura çekilişi gerçekleştirmiş ve ardından hak sahiplerine teslim edilmişti.

ÇÖZÜM BEKLİYOR

Vatandaşın adeta kaderine terk edildiğini aktaran ev sahipleri bölgede yaşanan sorunların, eksikliklerin ve aksaklıkların çözülmediğini ifade ettiler.

EN TEMEL İHTİYAÇLARDAN FAYDALANAMIYORLAR

Binlerce kişinin ikamet ettiği Yemişlik Bölgesi, mahalle görüntüsü kazanırken, TOKİ sakinlerinin ihtiyaç duydukları temel altyapı hizmetlerine ulaşamadıkları ve adeta mahrumiyet içerisinde yaşadıkları yetmezmiş gibi bunun yanında Yemişlik sakinleri, bölgede cami, okul, fırın, alışveriş merkezi olmadığını, bu nedenle en temel ihtiyaçlardan faydalanamadıklarını ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
TOKİLER DERT YUMAĞI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol