Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

TOKİ’NİN ESNAFA FAYDASI YOK

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, Elazığ Esnafının durumunun kötü olduğunu ifade ederek, Elazığ’a acilen sıcak para girmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Fikret Çelik yaptığı açıklamada, son yıllarda Elazığ’a sıcak para girmediğini belirterek, “3-4 yıldır esnafın durumu kötüye gidiyor. Nedeni ise Elazığ’a sıcak para girmiyor. Sıcak para girmediğinden bir döngü sağlanamadığı için bu da haliyle esnafa yansıyor. Elazığ’ı iki kesim idare ediyor. Birisi memur kesim diğeri ise işçi kesim. Memur ve işçilerin kazandırdığı para da çok fazla değil.” dedi.

TOKİ’NİN ESNAFA FAYDASI YOK

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fikret Çelik, Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan depremin ardından kooperatif olarak esnafın yanında olduklarını ifade ederek, "Deprem Allah’tan gelmiş. Biz Kooperatif olarak esnafımız için elimizden geleni yaptık. Sonrasında korona virüs çıktı. Depremden sonra yaşana pandemi nedeniyle esnaf bitme noktasına geldi. Benim istediğim buna bir çare bulunması. TOKİ burada binlerce bina yapıyor. Gelin görün ki Elazığ esnafına faydası yok. Marangozu, demircisi, boyacısı olsun bir faydası var mı bunların? Birlikte bunun mücadelesini verelim. Bazı arkadaşlar kalkıp boş boş mücadele veriyor. Neymiş efendim, krediler ertelensin. Bu işin krediyle hiçbir ilgisi yok. Elazığ’a TOKİ’nin faydası var mı onu konuşalım veya bir yatırım yapılıyor mu onu konuşalım. Esnaf kefaret kooperatifinde 38 yıldır esnafıma destek oluyorum. Bir gün bir esnafımı boş göndermedim. Ama bu kalıcı bir çözüm olmaz. Borç almak iyi bir şey değil. Geçmişte benden esnaf kredi aldığı zaman, bakkalı gidip dışarından sabun getirirdi, fırıncısı un getirirdi yani buradan aldığı parayı sermaye yapardı. Şimdi oda yok. Ertelensin. Ben ertelemeye karşı değilim bize bir zararı yok ama kalıcı çözüm değil.” diye konuştu.

400 ESNAFA KREDİ VERİLDİ

Başkan Çelik, 2 Bin üyelerinin bulunduğunu ve 400’e yakın esnafa kredi verdiklerini belirterek, “ 400’e yakın esnaf bu süreçte bizden kredi aldı. 2 Binin üzerinde üyemiz var. Geciktirildi mi bizim için bir sorun yok. Ama banka hemen faiz koyuyor. Esnaf da faiz binmesin diye sağdan soldan borç alıp ödüyor. 50 Bin TL kredi var, 25 Bin TL bir kredi var, ayrı olarak işletme kredisi veriyoruz 200 Bin TL biz vermemezlik yapmıyoruz. Ödeme noktasında sorunlar oluyor. Ben esnafımı ödeyebileceğin kadar alırsan senin için daha iyi olur diyorum. Bazı oda başkanları sürekli krediler ertelensin diyor. Ben ertelenmesine karşı değilim, tarafım. Ama olmayan bir şeyi de konuşmak doğru değil.” dedi.

İL YÖNETİCİLERİ İLE DİYALOGLAR KOPUK

Başkan Çelik, il yöneticileri ile diyaloglarının kopuk olduğunu yapılan ziyaretlere rağmen bir dönüş görmediklerini ifade etti. Başkan Çelik, “ Bu şehrin 5 milletvekili var. 5 Tanesi bir gün toplanıp kooperatif başkanlarına sorun nedir diye sormadı. Ben Fikret Çelik 1982 yılından beri kooperatifteyim herkes beni tanır. Bir gün Vali, Belediye başkanı gelmedi buraya. Ben kooperatif başkanı olarak yöneticiler ile aramız kopuk. Vali buraya geliyor ama bize uğramıyor.” dedi.

BİZE GELEN ESNAF DERT YANIYOR YÖNETİCİYİ GÖRÜNCE DURUMUN İYİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Çelik, esnafa verilen 50 Bin TL'nin faizinin KOSGEB tarafından ödendiğini belirterek “50 Bin TL esnafa kredi verdik. Faizini de KOSGEB ödedi. Şimdi nasıl erteleyecekler. Keşke ertelenebilse. Elazığ bizim. Esnafımız sahtekar, dolandırıcı değil. Elazığ esnafı esnaflığı bilen bir kesim. Ama istemesini bilmiyoruz. Memleketim için mücadele ederim.  Esnafın bu sorunlarına kısa vadede çözüm bulunacağına inanmıyorum.  Belki 10 yılda Elazığ düzelmez. Birincisi Elazığ’a bir sıcak para akışı lazım, Bir fabrika kurulması lazım, Şimdi milletvekilleri geliyor, Başkanım İşler nasıl diye soruyor.  Elazığ sahipsiz bir şey bu konuda, 38 yıldır ben bir milletvekiline benim şu para sıkıntım veya şu işim var halledin dememişim. Kendi sorunlarımı kendim halletmeye çalıştım. Ben yöneticilere gidip ne diyeceğim, onların gelip sorması lazım bir sorunuz var mı diye.  Esnaf da bu konuda biraz yanlış, bana geliyor durumum kötü diyor. Bir belediye başkanı ve yönetici giderse durumum çok iyi diyor.” diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol