Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

"Toplu Taşımada İkinci Zammı Düşünüyoruz"

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, minibüsler için ikinci zam kararı almayı düşündüklerini ifade etti.

Toraman, “Biz 2 ay önce minibüslere zam aldık. Şu an ikinci zammı düşünüyoruz” dedi.


Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, minibüs fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Şevket Toraman, yakıt fiyatlarına gelen zamların ardından Elazığ’da minibüs fiyatlarına zam kararı almayı düşündüklerini söyledi.

TORAMAN: İKİNCİ ZAMMI DÜŞÜNÜYORUZ

Başkan Şevket Toraman, “Mesela biz 2 ay önce minibüslere zam aldık. Şu an ikinci zammı düşünüyoruz. Bunun başka yolu yok. Yakıtımız gideri kurtarmıyor.

Kazanç sağlamayı bırak minibüsçü, taksici giderlerini nasıl kurtaracak? Ona göre biz fiyat tarifesi belirlemişiz onunla ilgili mücadele verdik” şeklinde konuştu.

TORAMAN: BU ZAM DEĞİL
Taşıma ücretlerine yapılan zamları değerlendiren Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, toplu taşıma ücretlerinde yeni bir artışın sinyalini de verdi.

Ocak ayında toplanan Elazığ Belediye Meclisi, Şoförler Odası’nın taksi ücretlerine zam talebini görüşerek, kabul etmişti.

Alınan karar ile birlikte daha önce taksilerin kontak açılış 5 lira 30 kuruş ile başlarken, şimdi kontak 9 lira ile açılacak.
Toplu taşıma ve taksimetrelere yapılan zammı değerlendiren Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Taksimetrelere biz bunu zam görmüyoruz.

Bugün 6 bin lira iken biz taksimetre ücretlerini 6 bin 400 lira iken akaryakıt fiyatları 2019 yılının Ekim ayında 5 buçuğa 4 lira tarife almıştık.

Biz bu süreci 3 yıl için değerlendirmiştik. Ama şartlar onu bozdu. Bugün bir litre mazot 14 buçuk lira, benzin, oto gaz ha keza. Lastiği, yakıtı, araç bakımı, sigortası…

haddinden fazla giderler arttı ama gelirler olduğu yerde sabit şekilde sayıyor. Bu düzenleme.

Gerçekten söylüyorum; eğer biz değerlendirsek taksinin açılış fiyatlarının 14-15 lira olması gerekir” ifadelerini kullandı.
 

TORAMAN: ÖTV’SİZ YAKIT İSTİYORUZ

Başkan Toraman, “ÖTV’siz bu esnafa yakıtın verilmesi… ciddi anlamda ÖTV’siz bu esnafa yakıt verilecek, yüzde 50 destek sağlanacak hem burada vatandaş kazanacak hem de esnaf para kazanacak.

Bunun dışında ne yaparlarsa yapsınlar bu konuyla ilgili giderlerimizi biz kısıtlayamayız, kısıtlamamızda mümkün değil. Mesela biz 2 ay önce minibüslere zam aldık. Şu an ikinci zammı düşünüyoruz.

Bunun başka yolu yok. Yakıtımız gideri kurtarmıyor. Kazanç sağlamayı bırak minibüsçü, taksici giderlerini nasıl kurtaracak?

Ona göre biz fiyat tarifesi belirlemişiz onunla ilgili mücadele verdik” şeklinde konuştu.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol