Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN

Elazığ merkeze bağlı Uzuntarla (Erzürük) Köyü’nde bulunan ve 1957'de eğitim faaliyetine başlayan köy okulu, 24 Ocak’ta yaşanan Elazığ depreminin ardından ağır hasar aldığı belirtilerek yıkıldı ve yeniden yapılması için 2020 yılında yatırım programına girdi. Okul için TOKİ tarafından ihale de yapıldı.

Uzuntarla Köy muhtarı Ali Özarslan’ın ihalesi yapılan okulun Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Göktürk tarafından yapımının engellendiğini açıklamıştı.

BAKANLIK YAZISINA RAĞMEN TEMAL ATMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, köydeki öğrenci sayısının az olması nedeniyle okul yapımının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiğini açıklamıştı. Gürtürk gazetemize gönderdiği bakanlığın iptal gerekçeli 05.05.2021 tarihli yazısında, “ Marif müfettişleri raporunda Uzuntarla köyüne okul yapılmasının ekonomik yönden uygun olmayacağı ve merkezde okul yapılmasının daha acil ve uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Elazığ Valiliğinin ilgi talebi ve ekli maarif müfettiş raporu doğrultusunda 8 derslikli Uzuntarla ilkokul-ortaokulu projesinin, yer değişikliği yapılarak Elazığ merkez 2107 ada 2 parselde hazine adına kayıtlı 12.427 m2 yüz ölçümü taşınmaza kaydırılması hususunda.” olduğu belirtilmişti. Ancak yapılan tüm itiraz ve engellemelere rağmen daha önceden TOKİ’ye ihalesi yapılan okulun temel atma çalışmaları başlatıldı.

TOKİ TEMEL ATMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

 Uzuntarla Köyü muhtarı Ali Özarslan, köylerinde  okulun yapılmaya başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek,” Bütün bunların yaşanması çok üzücüydü. İhalesi yapılan bir okulun yapımının engellenmesi hiç hoş bir yaklaşım değildi. Köyümüzde ki öğrenci sayısı 36 çevre köylerden gelen öğrencilerle 200’ün üzerinde bir öğrenci kapasitesine sahibiz. Zaten ihalesi yapılmıştı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü’nün engellemesi ile karşılaştı. Bu süreçte yanımızda olan desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Yapılacak okulun köyümüze ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol