Öne Çıkanlar KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA Dağoğlu hayatını kaybetti PERİLER EVİNDE KAYBETTİ 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI

Bu haber kez okundu.

TÜRK OCAĞI TÜRK FİLOZOFLARIN ANDI

Türk Ocağı Elazığ Şubesi  Başkanı Vahit Dabak, konferans ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Türk filozoflarının, dünyanın en büyük filozofları olduğunu kaydetti. Türk filozofların, Arap yada  Fars olarak anıldığını da dile getiren Dabak, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Erdoğan’ın  ortaya koyduğu belgelerle bu yanlış algıya cevap verdiğini kaydetti.

“Ortaya Koyduğu Belgeler İle Bir Kez Daha Aydınlanma İmkânı Bulunmuştur”

Türk Ocağı Elazığ Şubesi  Başkanı Vahit Dabak, konferans ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede;  “Dünyanın en büyük felsefe filozofları; Farabi, Biruni ve  İbn-i Sina ya sahip çıkma ve bu dünya felsefesine şerh koymuş düşünürlerin, Farisi ya da Arap olduklarına dair yanlış bilgiler konusunda, Prof. Dr. İsmail Erdoğan’ın anlatımları ve ortaya koyduğu belgeler ile bir kez daha aydınlanma imkânı bulunmuştur. 870-1100 yılları arasına, felsefenin üstadı unvanına layık olarak isimleri yazdıran, hala dünyada o gün ki şerhleri, kitap olarak okutulan felsefe de Socrates, Platon ve Aristoteles’den sonra ki sıralamada; Farabi, Biruni (Beyruni) ve İbn-i Sina’nın olması, Türk Milleti için onur vericidir.

 Ocağımızda ki etkinlikler bir hafta okuma etkinliği, bir hafta ocakbaşı sohbeti olarak devam edecektir.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol