Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Türk Sinemasının Parlayan Yıldızından Gakgoşlara Selam Var

Sinema ve tiyatro otoriteleri tarafından, Türk Sineması’nın parlayan yıldızı olarak adlandırılan; sinema ve tiyaro sanatçısı Metin Yıldız,   tiyatro ve sinemaya ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Genel yayın yönetmenimiz Nafiz Koca’ya özel açıklamalarda bulunan Yıldız,  Elazığ’ı ve Elazığlıları çok sevdiğini ifade ederek bütün Gakgoşlara selam yolladı.  Genel yayın Yönetmenimiz Nafiz Koca’nın, Elazığ’da film çekilmesi noktasındaki talebine de olumlu yanıt veren Yıldız, Koca’nın girişimlerde bulunması halinde,  Elazığ’da da seve seve film çekmeye hazır olduğunu ifade etti.  Yıldız çekimlerini sürdürdükleri,  Nuh’un Gemisi Cudi’de filmi ile ilgili olarak da okurlarımıza özel bilgiler verdi

“Kimine Göre Bir Babayım Kimine Göre   Bir Evladım”

 Kendisini tanımlarken çok zorlandığını ifade eden Metin Yıldız, “İnsan hayatı boyunca ömrünü kim olduğunu arayarak geçirirmiş.          

Ben kimine göre; bir komedyenim. Kimine göre ise,  bir oyuncuyum. Kimine göre; bir babayım, kimine göre, bir evladım, bir kardeşim, bir ağabeyim…  Aslında kim bana nasıl bakıyorsa ben oyum. “ dedi.

“Pandemi Öncesinde Tiyatro Koltuk Sayısı  Yılık Olarak %7,4 İle %5 Arasında Artmaktaydı” Tiyatronun, pandemi öncesinde çok ciddi bir ivme yakaladığını ancak pandeminin,  bu ivmeye darbe vurduğunu kaydeden Yıldız, Pandeminin son bulması ile birlikte,  tiyatronun yeniden eski günlerine döneceğini ifade etti.  Yıldız; “Son dönemlerde,  çok değerli ustalarımızı ve üstatlarımızı kaybettik. Bunun üzüntüsünü ve acısını yaşıyoruz.  Hepsini saygıyla anıyorum. Pandemi öncesinde,  tiyatro koltuk sayısı  yılık olarak;  %7,4 ile %5 arasında artmaktaydı. Bu durum, bizi çok mutlu ediyordu. Tam insanların televizyondan sıkılıp, hep aynı şeyler izlemek yerine, yüzlerini tiyatroya çevirdikleri bir dönemde, maalesef  karşımıza pandemi çıktı.  Bu güzel giden süreci pandemi darbeledi.  Normalleştiğimizde,  normalleşme ile birlikte, tiyatro seyircisinin hızla tiyatro sahnelerine  döneceğinden ve çok güzel oyunların sahneleneceğinden eminim. Her kriz döneminde, yeni komedyenler doğarmış,  bu dönemin kalfalarının ustalık zamanına geliyor.  Bu noktada yeni ustaların, saygıdeğer insanların çıkacağına eminim. Umudumuz bu yönde…” ifadelerini kullandı

bu insanları bu şekilde aktarmak ve anlatmak öncelikle bir memleket göreviydi

“Bu İnsanları Bu Şekilde Aktarmak Ve Anlatmak Öncelikle Bir Memleket Göreviydi”  

Çekimlerine devam ettikleri , ‘Nuh’un Gemisi Cudi’de’ filmi ile ilgili olarak da  genel yayın yönetmeniz Nafiz Koca’ya  özel bilgiler veren Yıldız, “  İki sene önce, setin bitmesine bir hafta kadar bir zaman kala, pandemi hayatımıza girdi.  Burada film çekmek; İstanbul’da, Bursa’da  ya da Eskişehir’de film çekmek gibi değil. Burada olmanın çok  güzel bir ruhu manası var.  Bölgenin hassasiyeti dolayısıyla, burada insanlar sanat, ı bir film seti kurulmasını hayal bile edemediği bir durumu yaşıyorlardı.  Bu durum, insanların büyük bir özlemle bekledikleri ve hayal ettikleri bir durumdu. Burada olmak bizi çok mutlu etti. Şırnak’ta çekilen ilk uzun metrajlı filminin içinde olmak, bölgeyi insanlara faklı bir şekilde göstermek, bölge insanın ne kadar misafirperver olduğunu, ne kadar sevgi dolu olduklarını ve saygıdeğer olduklarını göstermek, ailesine , insanına ve misafirine  son derece cömert ve son derece güzel yaklaşan bu insanları;  bu şekilde aktarmak ve anlatmak , öncelikle bir memleket göreviydi.  Bir oyuncudan daha çok bir görev bilinciyle burada olduk. Birçok arkadaşımız, maddi konulara bile girmediler.  Birçok eksikliği görmezden geldik.  Çünkü burada olmamız birçok şeye vesile olacak.  Film de başarılı oldu.  TRT’de yayınlandı ve ilk 10’a girdi.  Bizde kaldığımız yerden devam edelim dedik.  Bölgede ikinci filmi çekmek de bize nasip oldu. İnşallah bu filmimiz de çok güzel olacak.” dedi.

“Sefine’nin Çok Eski Bir Tarihi Var”

 Filme konu olan Sefine ile ilgili de bilgiler veren Yıldız, Kuran-ı Kerim’de Hz. Nuh’un gemisinin burada olduğunu kanıtlayan ayetler olduğunu dile getirdi. Yıldız, “Nuh suresi 47. Ayette  Nuh’un Gemisi’nin Cudi’de olduğuna işaret edilmektedir. Geminin oturduğu yer olan Sefine’nin çok eski bir tarihi var. Binlerce yıl önce de insanlar oraya çıkıyormuş. Oranın belli bir geleneği ve büyüsü var. Geminin kalıntılarını bulamıyor olabiliriz. Ama hatıraların kalıntısı bence günümüze kadar gelmiş.” İfadelerini kullandı.

 “Buradan Gakgoşlara Selamlarımı Ve Kucak Dolusu Sevgilerimi Gönderiyorum”

 Şırnak ve Elazığ ile ilgili olarakta değerlendirmelerde bulunan Yyıldız, Şşırnak’ta tiyatro ile ilgilenen gençleri de film kadrosuna kattıklarını belirtti.    Genel yayın yönetmenimiz Nafiz Koca’nın Elazığ’da da film çekmeleri noktasındaki talebine  olumlu yanıt veren Yıldız Elazığ’ı çok sevdiğini kaydetti. Yıldız, “ Şırnak’ta tiyatro yapan gençlerle tanıştık. Oturduk sohbet ettik. Bu arkadaşlarımızı ,filme adapte etmeye çalışıyoruz. Bizimle birlikte, profesyonel bir dünyada oynasınlar istiyoruz. Onlara, çok değer veriyoruz. Ayrıca, burada tiyatro yaptıkları için kendilerini tebrik ediyoruz. Tam 25 sene önce ben, askerliğimi Cizre 1. Tank Taburu’nda yaptım.  İki sene önce bunu söylemiştim,  ama yine tekrar edeyim; 25 sene önce elimde silahla farklı bir ortamın içerisindeyken,  25 yıl sonra  sanatla burada olmak ve film yapmak benim için çok özel…  Elazığ’a da çok geldim. Sizler ön ayak olursanız. Böylesi eserlere imza atma noktasında,   bizler her zaman sizlerin yanındayız.  Buradan Gakgoşlara selamlarımı ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum.   Hepsini çok seviyorum . “  dedi.

Metin Yıldız Kimdir?

 Metin Yıldız 20 Ağustos 1974, İstanbul doğumludur Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Yıldız;

aslen Ordu Fatsalıdır. 1996 yılında profesyonel tiyatro hayatına başlayan Yıldız; birçok tiyatro oyunu ve dizide rol aldıktan sonra Vizontele Tuuba (2003) ile birlikte BKM serüvenine başlamıştır. 2008-2011 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı TV programında rol aldı. atv'de yayınlanan Alemin Kıralı adlı dizide, Kubat Otuzşubat rolünü canlandırdı. Kadim Dostum dizisinde oynadı. Metin Yıldız evlidir ve Berfin Su ve Şimal isimli iki çocuk babasıdır.

Yıldız sırasıyla;

  • Deli Yürek: 2002 (Dizi) (Show TV)
  • Vizontele Tuuba: 2003 (Film) Cazgır rolünde
  • Kalp Gözü: 2004 (Dizi) (Kanal 7) Macit rolünde (konuk oyuncu)
  • Selena: 2006 (Dizi) (atv) Deli rolünde (konuk oyuncu)
  • Kutsal Damacana: 2007 (Film) Radyocu rolünde
  • Çok Güzel Hareketler Bunlar: 2008-2011 (Kanal D) Metin rolünde
  • Neşeli Hayat: 2009 (Film)
  • Çok Filim Hareketler Bunlar: 2010 (Film)
  • Yangın Var: 2011 (Film)
  • Alemin Kıralı: 2011-2013 (Dizi) (atv) Kubat Otuzşubat rolünde
  • Olum Bak Git: 2012 (Film)
  • Salih Kuşu: 2013 (Dizi) (Show TV)
  • Sağ Salim 2: Sil Baştan: 2014 (Film)
  • Kadim Dostum: 2014 (Dizi) (FOX TV)
  • Mucize (film): 2014
  • Aşk Yeniden: 2015 (konuk oyuncu)
  • Türk Lokumu: 2016
  • Çılgın Kolej: 2017
  • Şansımı Seveyim: 2017 (Film)
  • Benim Adım Osssman: 2018 (Film)
  • Mucize 2: Aşk: 2019 (Film)
  • İki Gözüm Ahmet: 2020 (Film)

İsimli eserlerde   rol almıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol