Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

TÜRKOĞLU  GÜZELLİK MERKEZLERİNİ YIKAN KARARI DEĞERLENDİRDİ

 Türkiye’de sayıları 100 binler ile ifade edilen ve ilimizde de, son yıllarda büyük bir artış gösteren, güzellik salonları ile ilgili Danıştay tarafından kritik bir karar alındı. Danıştay 10. Dairesi, dermatolog ve estetik cerrahların açtığı davayı karara bağladı. Danıştay tarafından alınan karara göre;  güzellik salonları artık tıbbı cihaz kullanamayacak. Alınan kararın, güzellik merkezlerini yıkıma götüreceğini belirten, güzellik uzmanları kararın uygulanmaya başlanmasıyla birlikte güzellik salonlarının kapanacağını açıkladılar. Alınan kararın ardından değerlendirmede bulunan Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, güzellik uzmanlarının yanında olduklarını vurguladı

  Gerekçeli Karar Açıklandı

Danıştay 10. Dairesi, 5 yıl süren yargılama sürecinin ardından verdiği kararda; dermatolog ve estetik cerrahları haklı buldu. Danıştay tarafından açıklanan gerekçeli kararda şu ifadelere yer verildi; “Cihazın, tıp yeterliliği olmayan kişilerce kullanımı ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Lazer epilasyon, foto epilasyon, cilt bakımı gibi hizmetler, dermatolog ve estetik cerrahi uzmanlarca verilmeli”

Güzellik Uzmanları Kararın İptali İçin Harekete Geçti

Danıştay 10. Dairesi’nin almış olduğu karar sonrasında, güzellik uzmanları kararın iptali için yargıya başvurdu. Güzellik uzmanları Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na başvurdu. Kararın iptal edilmesini isteyen güzellik uzmanları, kullandıkları cihazların tıbbi cihazlar olmadığını, kozmetik amaçlı cihazlar olduğunu vurguladılar.

 Türkoğlu’ndan Güzellik Uzmanlarına Destek Açıklaması

Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her zaman güzellik uzmanlarının yanında yer aldığını ve yer almaya devam edeceğini açıkladı. Türkoğlu, “ Güzellik salonlarıyla alakalı olarak alınan mahkeme kararına ilişkin olarak, gerek Ankara’da bulunan federasyon başkanımızla, gerekse de bütün oda başkanlarımızla bu işin takipçisiyiz.  Takibi sürdürüyorum.  Şu ana kadar karar ile ilgili olarak elimize geçen bir belge bulunmuyor.  Şundan emin olun ki; ben her zaman üyelerimin yanındayım.  Yanlarında olmaya devam edeceğim. Odam ve şahsi telefonum 24 saat açık... Sıkıntı yaşayan bütün güzellik uzmanları bana ulaşabilirler. ” dedi. Konu ile alakalı bütün gelişmelerden güzellik uzmanlarını haberdar edeceğini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol