Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Üç Cemiyetten Ortak Tepki

Elazığ’da faaliyet gösteren Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanları yaptıkları açıklamalarda, İl Başkan yardımcısının talihsiz ve hadsiz açıklamalısına tepki gösterdiler.

AK Parti Elazığ İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımına karşı Elazığ'daki 3 cemiyet açıklama yaparak tepki gösterdi.

Turan Gazetesi'ne konuşan 3 cemiyet başkanının yaptığı açıklamaları içeren haber Turan Gazetesi'nde ana manşette yer aldı.

AK Parti Elazığ İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan’ın, Elazığ’ın neden Afet Bölgesi ilân edilmediği eleştirilerine karşılık, sert bir dille cevap vermesi “Elazığ Afet Bölgesi edilmemiş diye çığırtkanlık yapan gazeteci, yazar ve benzeri her kim varsa, işinizi ya adam gibi yapın, ya da bu şehirden gidin!” ifadeleri üzerine başlayan tepkiler, bu kez Turan Gazetesi’nde Gazeteciler Cemiyet ve Dernek Başkanlarınca dillendirildi…

İLK KEZ ORTAK TEPKİ SERGİLENDİ

Elazığ’da faaliyet gösteren Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC), Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti (EBMC), Elazığ Gazeteciler Ve Yazarlar Derneği (EGYD) Başkanları il başkan yardımcısı Tan’ın açıklamasına ortak tepki verdiler.

ERDEM: DURUŞUMUZ, ELAZIĞ’IN MENFAATLERİNDEN YANA

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, “1986 da kurulan ve 160 üyesi ile bölgenin en büyük üç basın cemiyetinden biri olan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, yaptığı açıklamada, 24 Ocak 2020 'de yaşanan felaket sonrasında Elazığ Basını’nın şehre sahip çıktığını, cemiyet olarak bu konudaki duruşlarının net olduğunu ifade etti. Erdem açıklamasında, “ FHGC olarak, büyük bir afet yaşayan şehrimizin her daim yanında olduk.

Duruşumuz Elazığ'ın menfaatleri doğrultusunda olmuş ve hiç bir zaman değişmemiştir.

Elazığ'ın yaşanan deprem sonrasında ''Afet Bölgesi ilan edilmesi'' çağrımıza karşı olumlu yanıt alamadık. Türlü bahaneler öne sürülerek böyle bir imkânın olmadığı belirtildi.

Kanunda böyle bir mevzuat yok denildi, ama kanunda bu konu ile ilgili maddeler mevcuttur.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kemal Tan, konuyu bilmiyor ve algı operasyonu yapıyor. İlimizin basın camiasına karşı kullandığı cümleler çok ağırdır.

Elazığ Basını dün olduğu gibi bugün de Elazığ'a sahip çıkmış, her konuda olduğu gibi bu konuda da Elazığ'ın çıkarlarını gözetmiştir.

Kemal Tan'ın açıklamaları talihsiz bir açıklamadır. AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın bu arkadaşı görevden alacağını düşünüyorum.

Bu durumda yapılması gereken de budur.

Yaşanan afet sonrası ''Elazığ Afet Bölgesi ilan edilsin'' gibi haklı bir çağrımız olmuş, ancak maalesef siyasiler nezdinde karşılık bulmamıştır. Neticede olan Elazığ'a olmuştur” şeklinde ifade etti.

KOCA: GAZETECİLERİ HEDEF ALANLARA HADLERİNİ BİLDİRMEK MESULİYETİMİZ

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, “2013 yılından beri faaliyet gösteren Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “'Elazığ bildiğiniz üzere 24 Ocak depremiyle ciddi bir yara aldı.

Afet Bölgesi konusuna gelince ne yazık ki iktidar mensupları da dahil olmak üzere kimse bu konuda gerekli bilgiye sahip değil. Keşke Afet Bölgesi olarak ilân etseydiniz de yaşam alanı yerine barınma kulübeleri yapacağınıza, bir çivi çakmayıp yeşil alan olarak şehrin istifadesine sunsaydınız. Kemal Tan isimli AK Parti İl Başkan Yardımcısının söylediklerini irdelemek bizlerden çok Ak Parti'nin kurumsal yapısına düşer.

 İl Başkanına düşer. Milletvekillerine düşer. Genel Başkan Yardımcı Sayın Metin Bulut’a düşer.

Biz sadece gazetecileri hedef aldığı için, meslektaşlarımıza yapılan bu tehditi sindiremediğimiz için, kendilerine hadlerini bildirme mesuliyeti içerisinde oluruz, olduk da… “Tabire bakar mısınız: adam gibi… Adam gibi tabirini kullanan birinin adamlıktan nasibini almadığını düşünüyorum ben. Dikkat ederseniz ikazımızı yaparken temsil ettiği partisi üzerinden giderek bu adama haddini bildirin dedik. Ne yazık ki ulusal basında da geniş yer almasına rağmen, Ak Parti gereğini yaparak, bu adama haddini bildirip disipline bile vermedi. Bizim o günkü refleksimiz gazeteci arkadaşlarımızın sesi ve vicdanı olmaktı, olduk. Bir şehirde birçok ağır bedel ödeyerek şehrinin gözü kulağı sesi soluğu olan meslektaşlarımızı tehdit etmek, hele hele sokak ağzıyla onlara hitap etmek, kimsenin haddine değildir. Bütün meslektaşlarımız adına bizler gerekli tepkimizi dile getirdik. Gereğini yapmak Ak Partinin kurumsal yapısına düşer. Gereğini yaparlarsa ne ala, yapmazlarsa Başkan Yardımcımızın sözlerinin arkasındayız demiş olurlar ki onun hesabını da yeri geldiğinde bizler sormasını biliriz” ifadelerine yer verdi.

DOĞAN: HAKLI BİR TALEBE KARŞILIK, VERİLEN CEVAP ÇOK ÜZÜCÜ

Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan da yaptığı açıklamada, “'Elazığ Basın Camiasının bir mensubu olarak Kemal Tan'ın açıklamaları camiamız açısından üzücüdür. Evet, Rize'de bir afet oldu, Allah kimsenin başına vermesin ama bu afetin hemen akabinde o bölge Afet Bölgesi ilan edildi.

Ancak, Elazığ'da yaşanan afetin boyutu daha büyüktü. Yaşanan depremle, 25 bine yakın bina yıkılmış, binlerce vatandaş mağdur olmuştur.

Elazığ'ın yerel basını olarak şehrimizin bu sorunları birebir görülmüş ve Elazığ'ın Afet Bölgesi ilân edilmesinin gerekliliği de defalarca dile getirilmiştir.

Şimdi Elazığ Basını ve vatandaşların tepkisine böyle bir cevap doğru olmamıştır. Biz memleketimize hizmet ediyoruz, Elazığ'ın menfaatlerini gözeterek çalışıyoruz.

Her zaman vardık, her zaman da olacağız.

Kimse bizi memleketimizden kovmak gibi bir gaflete düşmesin.

Bu şehri terk edecek olanlar memleketine hizmet etmekten aciz kişilerdir” diye ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler:
Üç Cemiyetten Ortak Tepki

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol