Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

UFUKTA SEÇİM Mİ VAR ?

Ak Parti Elazığ İl Teşkilatının son günlerdeki hareketliliği dikkat çekiyor. Her zamankinden daha farklı ve daha kapsamlı çalışmaları kamuoyunda Erken seçim mi var? Sorusunu gündeme getirdi.

AK Parti kanadı ısrarla genel seçimlerin 2023 Haziran ayında yapılacağını iddia etse de, aylardır sahada ‘yarın seçim varmış gibi çalışmaları’ erken seçim sinyalleri veriyor. Elazığ'da milletvekilleri bir taraftan, il ve ilçe teşkilatları bir taraftan yoğun bir çalışma içinde çalmadık kapı, girmedik hane bırakmıyor.

AK Parti İl teşkilatı esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunurken, AK Parti Milletvekilleri Elazığ ve ilçelerinde çalmadık kapı bırakmıyor. Peki Muhalefet iktidarın ‘yarın seçim varmış gibi çalışmalarına ve erken seçim söylentilerini nasıl değerlendiriyor?

Günışığı'na konuşan CHP, İYİ Parti, ve DEVA Partisi il başkanları iktidarın kaybetme korkusu olduğunu söylediler.

Ülke gündeminde sürekli konuşulan erken seçim konusu hem iktidar hem de muhalefet partilerinin gündeminde yer alıyor. Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız Elazığ'da ki siyasi parti il başkanları erken seçimin gerekli olduğunu ifade ederek, ülke yönetiminde bazı sıkıntıların olduğuna dikkat çekti.

KANGAL: "YALANCI BAHAR HAVASI VEREBİLİRLER"

Görüşlerini aldığımız DEVA Partisi Elazığ İl Başkanlığına Mehmet Kangal, erken seçim görmediğini belirtti. Kangal, Ak Partinin çalışmalarını ise, kaybettikleri itibarlarını kazanabilmek için olduğunu söyleyerek, "Ekonominin bu durumunda erken seçime gidileceğini düşünmüyorum. Geçici bir yalancı bahar havası verebilirler. Ancak ekonomiyi bozan hükümet bunu tekrar toparlayamayacaktır. O yüzden bu noktada erken seçim görmüyorum. Şimdiden çalışmalara başlamalarının nedeni, vatandaşta ki bıkkınlığı görmeleri, seçimde kaybedecekleri düşüncesiyle kaybettikleri itibarlarını kazanabilmek için. "dedi.

KANGAL: "SEÇİME HER ZAMAN HAZIRIZ"

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanlığına Mehmet Kangal, Parti olarak seçime her zaman hazır olduklarını dile getirerek," Bütün kongrelerimizde bitirdik erken seçim ya da zamanın seçim bizim açımızdan herhangi bir sorun olmaz" dedi.

GÜRGÖZELER: "ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ VAR"

İyi Parti Elazığ İl Başkanı Servet Gürgözeler ise yaptığı değerlendirmede, erken seçim beklediklerini söyleyerek, “İktidar sıkıntılı durumda sebebi ise anketteki istatistik oranları. Buradan yola çıkarak oy oranlarını göz önüne aldığımızda sahaya inecekler, mecbur koşturacaklar.” dedi.

GÜRGÖZELER: "ÇALINMADIK KAPI SIKILMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ".

İyi Parti olarak sahada oldukları aktaran Gürgözeler, "Vatandaşlarımıza bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz" diyerek sözlerine şöyle devam etti,"Erken seçim beklentisi var. Beklentisinin sebebi ise, ekonomi doğru gitmiyor, son seçimle ile ilgili değişiklikler, genç hâkim meselesini biliyorsunuz o sebepten ötürü erken seçime gitme gibi bir hava oluştu. Biz ise, hiç boş durmuyoruz ben yapılanmamın yüzde 50’sini bitirdim, ilçe ziyaretlerine başladım, ondan öncesinde kapalı çarşı ziyaretlerim oldu. Dönüşte ise kapalı çarşı ziyaretlerimi tamamlayacağım başka örnek verecek olursam gazi caddesi, belediye çarşısı gibi ziyaretlerimi devam ettireceğim ve ilçede eksik bıraktırdıklarımı tamamlayacağım. Yarın seçim olacakmış gibi elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımıza bir dokunuyoruz bin Ah işitiyoruz. Biz hep sahadaydık, partimiz kurulduğu günden bu tarafa gerek genel başkanımız gerek biz ayakkabı eskiteceğimizin sözünü verdik. İlimizde gidilmeyen yer ulaşılmayan vatandaşımız kalmayacak. 84 Milyonu kucaklayan bir partiyiz. Şehrimizin sorunlarına çözüm noktasında vatandaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Onların çözüm ve önerilerini dinliyoruz."

DURAN: "ERKEN SEÇİM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

CHP Elazığ İl Başkanı Çağlar Duran'da Ekonominin daha çok kötüye gitmeden kendilerine uygun zamanda yapacaklarını ifade ederek, "Biz erken seçim istiyoruz. Fakat her ne kadar seçim yasasında değişiklik yapmış olsalar da yapmış oldukları ile söylemiş oldukları birbiri ile çelişiyor. Kendileri de açıkladılar ' Seçim startını verdik' diye. Bu durum erken seçimin habercisi. Ekonomide ki durum ortada, vatandaşın mağduriyeti var. Kendi düşünceleriyle daha kötüye gitmeden uygun oldukları zaman yapacaklar. Ben erken secim düşünüyorum. Biz yaklaşık 6-7 aydır, her zaman seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Seçime hazırız." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol