Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız az hasarlı YENİ KARAR 8inciye Hazırlanıyor İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Üniversite Tarihinde  Bir İlk Yaşandı

TEKNOFEST 2021 içerisinde gerçekleştirilen, ISIF’21 buluş fuarı yarışmasında; Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu; Elektirikli Teat Depping isimli patent, Altın Madalya ödülüne layık görülmüştü.

TÜBİTAK desteği ile yürütülen projeden üretilen  ürün ile, süt ineği besiciliğinde, mastitit hastalığını önlemek için geliştirilmiş en etkili yöntem olarak değerlendirilmekte...

Prof. Dr. Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Tanyeri’nin buluş sahibi olduğu patent, iş dünyasının dikkatini çekti.  Fırat Üniversitesi’nde hazırlanan buluşa talipli olundu. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen patent devir sözleşmesi gerçekleşti.  imza törenine; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, TEKNOKENT Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, buluş sahibi akademisyenler Prof. Dr. Ali Rişvanlı, Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri ve Artange Makine Elektrik Elektronik Mühendislik LTD. ŞTİ. Sahibi Murat Karataş katıldı.

İmza töreninde konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Üniversitemiz tarihinde ilk kez,  bir patent ticarileşmiş oldu. Bu nedenle; hem akademisyenlerimize, hem de firma yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu durum, tüm akademisyenlerimize de örnek teşkil eder ve bundan sonra hocalarımız geliştirdikleri ürünleri bu şekilde ticarileştirmiş oluruz. Ben, emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum”  dedi.

Patent sahiplerinden Prof. Dr. Ali Rişvanlı ise yaptığı değerlendirmede; “Ürettiğimiz ürünün, Fırat Üniversitesi’nde ticarileşen ilk patent olması ve aynı zamanda Uluslararası ISIF Fuarı‘ndan ödül alması da, bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Patent sahiplerinden Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri ise, “Hayvan sağlığı alanında yeni bir yöntem geliştirdik. TÜBİTAK desteği ile yürütülen projeden üremiş bu ürün, süt ineği besiciliğinde mastitit hastalığını önlemek için, geliştirilmiş en etkili yöntem olarak değerlendirilmektedir.

Bu yöntemin tüm süt işletmecisi ve sığır besicilerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Fırat Üniversitesi’nde ilk ticarileşen ürünü geliştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Artange Makine Elektrik Elektronik Mühendislik LTD. ŞTİ. Sahibi Murat Karataş ise, buluşun çok başarılı olacağını ve dünya çapında büyük bir satış yapacağını düşündüğünü söyleyerek, Fırat Üniversitesi akademisyenlerini tebrik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol