Öne Çıkanlar BAŞKAN ÖZDOĞAN: ŞEKERİNDE TADI KAÇTI ELAZIĞMALATYA HATTINDA AFET MÜDAHALE MERKEZİ KURULACAK Kalman: Konteyner Kentlerde Kalan Depremzedeleri Derhal Konutlara Yerleştirin Milletimizin Hür İradesine Zincir Vurulamayacağının İlanıdır… İşçi Alacaklarının Tahsili İmkansız Hale Gelecek

Bu haber kez okundu.

Ünlü'den, Başkan Koca'ya Nezaket Ziyareti

Ömer Salih Ünlü, nezaket ziyaretinde yaptığı açıklamada,  gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Ünlü, ''Elazığ, Palu'luyum. Yaklaşık 16 yıldır, dışarıda yaşıyorum.

Ailem Elazığ’da olduğu için sürekli geliyorum.

TRT' de görev yapıyorum.

TRT Kurdi' de, ''VENGÊ MA'' yani ''Bizim Sesimiz'' adında,  Zazaca bir program yaptım.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni ve Doğu Anadolu Bölgesi’ni dolaştık.

Elazığ'da da,  2 program yaptık.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni gezdik.

Zazaların nabzını tutmaya çalıştık.

Hakikaten, unutulmaya yüz tutmuş  Zazaca'ya,  birazcık da olsa katkı sunmaya çalıştık.

Şimdi TRT Avaz’da, devam ediyoruz.

Gittiğimiz yerlerde, meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz.

Bayram dolayısıyla, Elazığ’a gelmişken, değerli ağabeyimiz Nafiz Bey'i de ziyaret edeyim istedim.

Bu vesile ile,  Elazığ'ımızın gündemini değerlendirdik.

Birazda, Ankara'yı konuştuk. Güzel bir sohbet oldu.  

Sizlerin yerelde işinizi yapmanız çok zor.  Ulusal ile yerel arasında dağlar kadar fark var.

Siz burada kıt kanaat kaynaklar ile çok güzel işler başarıyorsunuz.

Allah yardımcınız olsun. Pandemi sürecini de atlatırsak, Hem Elazığ,  hem Türkiye,  hem de Dünya için daha güzel günler bizi bekliyor olacak.'' dedi.

''Her İnsan Her Şeyi Yapabilir''

Ünlü, bir anısını anlatarak,  gençlerin işlerini severek yaptıkları takdirde, her şeyi başarabileceklerine değindi. Bunun için en önemli şeyin çalışmak ve gayret etmek olduğunu söyledi. Ünlü,  ''Bir gün berbere gittim. Berberdeki arkadaşın ses tonu, çok güzeldi. Mehmet Emin'e dedim ki: 'Kardeşim, ses tonun çok güzel gel dedim, seni Radyo'ya götüreyim, Radyo da program yaparsın.' Mehmet Emin: 'Abi ne alakası var, ben yapamam' dedi. 'Kardeşim ,ses tonun çok güzel, sen çok iyi bir radyocu olursun' dedim. Tuttum kolundan, radyoya götürdüm. Radyo da istek saatinde birlikte, bir iki program yaptık, kendisiyle… Şu an bu arkadaşımız Kanal Urfa’ da ana haberleri sunuyor. Ben hep şunu söylüyorum;  hiçbir şey zor değil, yeter ki siz bir işi sevin. Yani ben bunu yapamam demeyin. Her insan, her şeyi yapabilir, ama biraz gayret gerekli. Radyocular ve televizyoncular bir yere gittiğinde, bir insanla konuşurken genelde diksiyona ya da ses tonuna bakarlar. Gençler bol bol okusunlar, çalışsınlar. Radyo ve televizyon anlamında, konuşma, hitabet anlamında onlar da çok güzel şeyler yapabilir. Bir iki dokunuşla çok güzel çalışmalar olabilir. Kendilerini geliştirsinler, çalışmalar yapsınlar. Şu son zamanlarda hepimiz görüyoruz, ekonomi anlamında, iş ortamında sıkıntılar olduğu bir dönem de, kalifiyeli eleman bulmak hakikaten  zor.  Hangi alan olursa olsun, gençler, en iyisini yapmaya çalışmalı ve gayret etmeli ki sonuca ulaşabilsin. Onun için gençlere kısaca gayretli olun diyebiliriz. '' ifadelerini kullandı.

''Bir Tuğla da Sen Koy!''

''Elazığ gerçekten güzel bir şehir. Birçok ile örnek olan bir şehir. Büyük bir deprem yaşadık ama toparlamaya başladıK. Yetkililer olabildiğince gayret gösteriyor. Elazığ'ı hep birlikte kalkındırmamız lazım. Derler ya: 'Bir tuğla da sen koy' gerçekten de öyle… Elazığlı hemşehrilerimize şunu söylüyoruz: 'Çok acılar çektiniz, çok sıkıntılar çektiniz ama az kaldı inşallah bu sıkıntılar da gider.' Burada vatandaşlar misafirperver, Sofrasını açıyorlar, yardım etmeyi seviyorlar. Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi bu anlamda çok şanslı. Elazığ’ın bu badireleri atlatacağını düşünüyorum. Bir tuğla da onlar koysunlar diyorum. Sizlere de başarılar diliyorum. Basın olarak, zor işleri çok güzel başarıyorsunuz, Allah yardımcınız olsun. Yolunuz açık olsun.'' dedi

 EBMC Başkanı Nafiz Koca ise ziyaret ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede ünlünün ziyareti dolayısıyla büyük bir mutluluk duyduğunu kaydederek Ünlü’ ye başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol