Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

"UNUTMADIK!"

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, bundan tam 12 yıl önce merkez üssü İlimiz Karakoçan-Başyurt'ta meydana gelen ve 41 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

8 Mart 2010 tarihinde 04.32'de merkez üssü Karakoçan-Başyurt'ta 6,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden Kayalı, Aşağı ve Yukarı Kanatlı, Göçmeler, Aşağı ve Yukarı Demirci, Okçular köyleri hasar gördü. Depremin ardından bölgede büyüklükleri 2.3-5.5 arasında değişen 110 artçı sarsıntı kaydedildi. Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Depremin ardından 12 yıl geçti ama depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, 2020’de yaşanan deprem yeni kayıplarla dehşetini, korkusunu bir kez daha hatırlattı.
Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman depremin yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda  "8 Mart 2010'da merkez üssü İlimiz Karakoçan-Başyurt'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."ifadelerini kullandı.

günışığı Gazetesi olarak Depremin yıl dönümde bir daha bu acıların yaşanmamasını temenni ediyor, hayatlarını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz.
 

Anahtar Kelimeler:
UNUTMADIK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol