Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

UTANÇ VESİKASI!

Elazığ Şehir Hastanesi'nde yönetim boşluğu devam ediyor. Başhekim Doç. Dr. Savaş Öztürk'ün Ekim ayında istifa etmesinin ardından boşalan Başhekimlik makamına 3 aydır atama yapılmadı.

Elazığ'da Koronavirüs salgınıyla mücadelede lokomotif görev yapan Şehir Hastanesinin böylesi hassas bir süreçte yöneticisiz olması tepkiyle karşılanıyor.

SAĞLIK MÜDÜRÜYLE ÇEKİŞMESİ VARDI

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü bürokrasisi ile aralarında çekişme olduğu iddia edilen Doç. Dr. Savaş Öztürk, Ocak ayında da görevden alınmak istenmiş, ancak yaşanan deprem nedeniyle bu karardan vazgeçilmişti.

İl Sağlık Müdürü Polat ve Başhekim Öztürk arasındaki çekişme deprem ve koronavirüs sürecinde de devam etti.

BASKILARA DAYANAMADI

Başhekim Savaş Öztürk, baskı ve iç çekişmelere fazla dayanamayıp Ekim ayı başında görevinden istifa etti. Yaklaşık 3 aydır başhekimsiz kalan Şehit Hastanesine bir türlü atama yapılamadı.

SİYASİ ÇEKİŞMELER ENGEL OLUYOR İDDİASI

Fethi Sekin Şehir Hastanesine başhekim atanamamasının nedeninin siyasi çekişmeler olduğu iddia edildi.

Başhekimlik için ismi geçen kişiler üzerinde milletvekillerinin arasında anlaşma sağlanmadığı için atama yapılmadığı belirtildi.

Başhekim olmadığı için hastanede doktorların ve sağlık çalışanlarının ayrıldıkları, sağlık hizmetlerinde de aksamalar yaşandığı aktarıldı.

MİLLETVEKİLİ BULUT, 'EN KESA ZAMANDA ATAMA YAPILACAK' DEMİŞTİ!

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Şehir Hastanesinden Başhekim krizine ilişkin Günışığı'na açıklamalarda bulunarak, en kısa zamanda başhekim atamasının yapılacağını söylemişti.

Başhekim atamasında milletvekilleri arasında anlaşmazlık olduğu yönündeki söylentilere cevap veren Bulut, "Anlaşmazlık olduğu yönündeki söylentilerin aksine ittifak ettiğimiz bir isim var.

Böyle bir anlaşmazlık yok. Hem milletvekilli arkadaşlarımızın hem il başkanımızın hem de belediye başkanımızın ittifak ettiği bir isim var.

Atama konusunda bakanlık geç kaldı. Bunu kabul etmek lazım.

Biz de geçen hafta içerisinde bu konuyu bakan yardımcımızla konuştuk ama bu hafta Bakanımızla randevu alıp önümüzdeki hafta bu işi kökten çözüme kavuşturacağız.

Bu konuda kamuoyundaki hassasiyet haklı bir hassasiyet.

Talep de haklı bir taleptir." ifadelerine yer vermişti.

HALA ATAMA YAPILMADI

Milletvekili Bulut'un Kasım ayında yaptığı bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen Şehir Hastanesine başhekim ataması yapılamadı. Şehir Hastanesi gibi dev bir sağlık kuruluşunun aylardır yöneticisiz  kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Milletvekilleri istedikleri kişinin atamasını rahatlıkla yapabiliyorlar.

Bugüne kadar hangi kurum yada kuruluş bu kadar uzun süredir yöneticisiz kalmış. Hastaneye atama neden yapılmadığını kamuoyuna açıklasınlar.

Milletvekilleri arasında bir çekişme varsa bunu yapmaya hakları yok. Sorun büyük. Koronavirüsle amansız mücadele verilen bu süreçte hastanenin yöneticisiz kalması ilkel ve çağdışıdır.

Böylesi bir sorunun ortaya çıkaracağı ağır fatura Elazığ'a ve Elazığ halkına kesilmektedir. Bunun sorumluluğu milletvekillerindir." açıklamasında bulundular.

Anahtar Kelimeler:
UTANÇ VESİKASI!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol