Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

VAKA ORANLARINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Elazığ’da haftalık vaka sayısı yaklaşık 170 olurken günlük vaka sayısı ise 24 te olduğu tespit edildi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bakan Koca, son Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, salgında yeni bir döneme girildiği duyurarak, illerin haftalık vaka sayılarını her hafta başında paylaşacaklarını belirtmişti. Koronavirüsle mücadelede "Yerinde karar dönemi"ne resmen geçildi. Artık her hafta il bazında 7 günlük vaka sayıları açıklanıyor. İlk olarak 8-14 Şubat arasındaki koronavirüs tablosu açıklandı. Bakanlık tarafından 6-12 Mart tarihleri arasındaki vaka sayıları da açıklandı.

Elazığ’daki koronavirüs vaka sayısı Bakan Koca’nın twitter hesabından il il açıkladığı verilere göre 100 bin kişi de 29,59 oranında oldu. Açıklanan veriye göre, Elazığ’da haftalık vaka sayısı yaklaşık 170 olurken günlük ise 24 vakaya tekabül etmekte. Bakan Koca ise yaptığı açıklamada, "İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde görebilirsiniz. Tedbirlere uyarak normalleşmek mümkün" dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol