Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI suriye BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Vaka Sayılarını Düşürmeliyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca il bazlı güncel korona virüs vaka sayılarını açıkladı. Geçtiğimiz hafta 39,68 oranında olan Elazığ bugün açıklanan verilerle 35,72’ye geriledi.

COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başladı. Normalleşme adımlarının atılması ile birlikte iller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetildi.

Yüksek risk gurubunda olan Elazığ, 1 Mart itibari ile yayınlanan verilerle düşük ve orta risk gurubunda yer alan 42 ilden biri oldu.

20-26 Şubat tarihleri arasındaki rakamlarda Elazığ, 100 binde 39,68 oranında vaka ile Orta risk gurubunda yer alarak 1 Mart itibari ile normalleşme adımlarını attı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontrollü normalleşmedeki il bazlı güncel koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Açıklanan verilere göre geçen hafta 100 binde 39,68‘ler de yer alan Elazığ, yeni yayınlanan güncel veriler ile 35,72 ye geriledi. 587 Bin 960 nüfusa sahip Elazığ’da haritaya göre haftalık vaka sayısı ise 210 olarak belirtildi.

YIRIK: ORTA RİSKLİ İLLER ARASINA GİRDİK

Vali Erkaya Yırık ’ta, denetimler sırasında verdiği bilgilerde Elazığ’ın normalleşme haritasında sarıdan alt bantlara düşüldüğünü söyleyerek, “Gelinen noktada sizlerin de büyük gayretleri ile emniyetimizin, jandarmamızın ve tüm kamu görevlilerimizin bu denetim faaliyetleri adı altında bilinçlendirmesi çalışması ile bu geldiğimiz noktada sarı bantlı olarak orta riskli iller arasına girdik. Son 3 – 4 gündür yaptığım takiplerde bu seviyeyi koruyoruz. Hatta aşağı da düşüyoruz” dedi.

Normalleşme ile esnafın yüzü gülmeye başladı, ancak rehavete kapılmadan vaka sayılarını al seviyelere kadar çekilmesi gerektiği ifade edildi.

Hem denetimlerin aksatılmadan yapılması, hem de vatandaşlarımızın kuralları esnetmeden virüs ile mücadeleye destek vermesi istendi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol