Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

VALİ TORAMAN'IN 23 NİSAN MESAJI

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Toraman, “başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyor; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Vali Toraman mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan 1920 tarihi, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi değil, kayıtsız şartsız milli iradenin üstünlüğünün kabulü ve ilanıdır.

Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir.

Nitekim “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK, çocuklarımızın ne kadar değerli olduklarını bu veciz sözle de ifade etmiştir.

Sevgili Çocuklar,

Sizler milletimizin büyük zorluklarla kurduğu bu güzel vatanın geleceği, milletimizin umudusunuz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin yarınları olan sizlerin, ülkemizi daha da güçlendirerek, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için sorumluluklarınızı en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tamdır.  Ne mutlu sizlere ki, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan ve dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, dünya çocukları ile el ele kutlayan bir ülkenin çocuklarısınız. Bundan dolayı mensup olduğunuz ülkeniz ve milletinizle ne kadar gurur duysanız azdır.  Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyor; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol