Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Vali Yırık Korkutan Rakamı Açıkladı

Yırık denetimler sırasında yaptığı açıklamada Elazığ’daki vaka sayılarının 300lü rakamlara ulaştığını ifade etti .

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yoğun dinamik korona virüs denetimleri kapsamında denetimde bulundu.

Vali Yırık’a denetimleri sırasında birçok resmi kurum ve kuruluşun müdür ve yetkilileri de eşlik etti. Vali Yırık denetimler sırasında yaptığı açıklamada iyi niyetli olarak getirilen bazı kuralların vatandaşlar tarafından suiistimal edildiğini belirtti. Vali Yırık, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu beyanat sonrasında dinamik denetimlerin yoğun bir şekilde uygulanmaya başlanması sağlandı. Bu çalışmaya göre sokağa çıkma kısıtlaması, konaklama tesisleri, şehirler arası yolculuk kısıtlaması ve işletmelerin kapanış saatleri geldiğimiz nokta itibariyle büyük bir önem arz etmektedir.

Sarı renkli tablodan kırmızı renkli tabloya ulaşmamız nedeniyle vaka sayısının artışı ile karşılaştık. Sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi saat 19:00 ile saat 5’tir hafta sonları ise vatandaşlarımız sosyal mesafeye dikkat ederek zorunlu ihtiyaçlarını gidermeleri noktasında devletimiz bir takım kurallar getirmiştir. Bu kurallar kapsamında vatandaşlarımız bakkal, kasap, market gibi işletmelerden 10:00 ile 17:00 arasında yürüme mesafesindeki yerlere gidip gelebilir. Ama iyi niyetle getirilen bu kuralların vatandaşlar tarafından suiistimal edildiğini görebiliyoruz.

Bu suiistimallerin yapılan çalışmaların ve verilen çabaların boşa gitmesine neden olduğunu görüyoruz. Yapmış olduğumuz denetimlerle vatandaşlarımızın kurallara ne kadar riayet ettiğini görme fırsatı yakaladık.

Çalışan vatandaşlarımızın almış oldukları belge ile sınırsız bir sokağa çıkma imkanı tanıdığı yönünde yanlış bir algıya sahip olduklarını gördük. Ben bu noktada vatandaşlardan istirham ediyorum;bütün kurum ve kuruluşların görevlerini hassasiyetle devam ettirmesinin son derece elzem olduğuna şahitlik ediyoruz. Gitmek zorunda olduğu bir işi yoksa sokakta bulunarak ve insanlarla temasta bulunarak bulaş riskini yükseltme hakkına sahip değildir.”dedi “15-20 Olan Vaka Sayımız Bugün İtibariyle 300’lere Ulaştı” Denetimlerde yer alan ekipler ve vaka sayılarına ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan vali Yırık,”Elazığ valiliği il nezdinde 632 ilçeler ile birlikte toplamda 880 ekiple bu denetlemeleri ve bilinçlendirmeleri haftanın her günü yürütmektedir. Toplamda 4bin 45 görevlimiz vatandaşlarımızın sağlılığını korumak ve belirlenen ilkelere uyulması için fedakarca çalışıyorlar.

Bu çalışmalar inşallah olumlu olarak sonuçlanır. Bu kadar gayretin sonuç vermesi de bizlerin kurallara uymasından geçiyor. Mutant virüs ile bulaş riski arttı. Sarı kategoride iken 15-20 ‘olan vaka sayımız bugün itibariyle 300’lere ulaştı. Biz biraz daha duyarlı ve sıkı bir savunma ile kurallara uyarsak neticeler daha da olumlu olacaktır. İnsanların canı yanmasın istiyoruz.

Çünkü virüsten dolayı çok canlar yandı. Artık bir şekilde yeter demek lazım. Her çalışmada bize destek veren basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. “ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol