Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Vali Yırık Minik Öğrencilerle Yol Boyadı

81 il de aynı anda düzenlenen “Öncelik yayanın öncelik hayatın” programı ilimizde Elazığ Valiliği önünde gerçekleşti.  Programa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlulları, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,  Şoförler ve Otomobilciler Odası  Başkanı Şevket Toraman ve minik öğrenciler katıldılar.  Elazığ Valisi Erkaya Yırık program öncesinde minik öğrencilere şapka ve çeşitli hediyeler verdi.

“Önce Yaya Önce Hayat”

Düzenlenen program ile ilgili değerlendirmede bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık ” Ülkemizde 2019 itibariyle İçişleri Bakanlığımız tarafından yaya öncelikli trafik yılık ilan edilerek “önce yaya önce hayat” sloganıyla karayolları trafik kanunun da bir dizi değişiklik yapılmıştır.İstanbul geneli petek temizliği hizmeti veriyoruz. Bu değişiklikle birlikte özellikle okul ve yaya geçitlerinin olduğu alanlarda ve kavşak noktalarında herhangi bir trafik ışığı yok ise bir trafik görevlisi yok ise trafik levhasının olmasıyla birlikte önceliğin yayalara verilmesini amaçlayan bir uygulamayı bakanlığımız yürürlüğe koydu. 2021 yılı itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde karayolları trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde ülkemizin her köşesinde ‘yayaların güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir’ mottosu ile bir farkındalık yaratmak amacıyla ve trafik bilincini artırmak için hep birlikte çalışma yapıyoruz. İnsan hayatını her şeyin üstünde tutan bir dinin mensupları olarak tarihinde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla devletler kurmuş cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak yayalarımızı ve sürücülerimizi bilinçlendireceğiz. ‘Öncelik yayanın öncelik hayatın’ mottosu ile bu bilinçlendirmeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.  Bu çalışmalarımız inşallah sonuç verecek. ”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol