Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI

Bu haber kez okundu.

Vali Yırık Projeleri Açıkladı

Elazığ Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen proje değerlendirme toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Yırık projelerin Elazığ’a çok ciddi katkıları olacağını vurguladı. Vali Yırık’ ın projeler ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından proje sunumları gerçekleşti.  Toplantıya ilgili müdürlüklerin temsilcilerinin yanı sıra, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve İlçe kaymakamları katıldı.

“Proje Toplam 4 Milyon TL’lik Proje Ve 1,7 Milyon TL’si FKA Desteği İle Olacak”

Gerçekleşecek projeler ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya  Yırık; “Fırat Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı geçtiğimiz Ağustos ayında devraldık. Bu süreden itibaren ilimiz için;  destek mahiyetinde toplamda 5 proje yürüttük. Bu 5 proje içinde ön plana çıkan;  Elazığ’ımızın kent müzesi, ilimizin tarihi binasında yani uzun yıllar Elazığ Valiliği olarak hizmet eden yapıda güzide bir eserimizi sahipleneceğiz.  Burayı insanlarımızın hizmetine sunarak, şehrin mimarisine ve ilimizin turistik sosyal ve kültürel yaşantısına kazandırmak için bu proje hazırlandı. Burayı bu şekilde değerlendireceğiz.  Gerçekleştireceğimiz projemizden birisi bu, bu proje toplam 4 milyon TL’lik proje ve 1,7 milyon TL’si FKA desteği ile olacak.” dedi

“İkinci Projemiz İse Sivrice’de Hazar Gölü’nde Olacak” 

 Hazar Gölü’nde gerçekleşecek proje ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Vali Yırık, “İkinci projemiz ise; Sivrice’de Hazar Gölü’nde olacak,  oradaki turistik destinasyonuna katkı sağlayacak. Burada deprem yaşamış bir yerde insanlarımızın rahat etmesi ve de buraya turist çekmek adına Hazar Gölü kenarında; su sporları adrenalin merkezi projesi vardı. Bunu oluşturacağız. 1 milyon 5O bin TL’si FKA desteği olacak.  Üçüncü projemiz ise;  Palu’da olacak. Palu Ulu Cami,  Palu Kalesi,   Palu Tarihi Köprü ve Karacemşit Bey Külliyesi gibi alanlarda Fırat’ın saklı kenti Palu adı altında 3. Projemizi de hazırladık geçtiğimiz aylarda... Bu projelerin değerleri de 1 milyon 200 bin TL ve 1 milyonu FKA destekli olacak.  Toplamda 5 olan ve belediyemizin içinde bulunduğu musiki müzesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile hazırlanmış olan Dış Ticaretin Hızlandırılması Merkezi ile birlikte toplamda 5 proje var.” ifadelerini kullandı.

“Bu İş En Güzel Şekilde İcra Aşamasına Girecektir”

 Projeleri çok hızlı bir şekilde yaparak vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini kaydeden Vali Yırık; “Bugün; Palu ve Sivrice Kaymakamlarımız, FKA Genel Sekreterimiz ve ilgili müdürlerimiz ile yürütülen projelerin aşamalarını konuşarak bu projelere hızlı bir şekilde start vererek, tüm bu projeleri hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz.  Elazizli vatandaşlarımıza, hemşerimize bu projelerimizi kısa sürede tamamlayarak, onların hayır dualarını almak istiyoruz.  Bu vesile ile bugün bir aradayız. Birazdan sunum yapılacak,  bu iş en güzel şekilde icra aşamasına girecektir.  Allah’ın izni ile bu dönem bitmeden bunları hizmete kazandıracağız. Basınımıza da, kamunun icraatları konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirdiği için teşekkürler” dedi. Ayrıca Vali Yırık, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’ nun Elazığlı olmasının da ilimiz için önemli olduğunu kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol