Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

VALİLİKTEN ALAKASIZ AÇIKLAMA!

Yapılan açıklamada ilgili bürokratların geçmişten gelen alışkanlıklarını sürdürerek Elazığ Valisini de yanıltmaya çalıştıkları anlaşıldı.

YANLIŞ BİLGİLENDİRME

“İki kız bir anne; dramın böylesi” başlıklı haberimizi dikkate alan Elazığ Valiliği konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirici bir açıklama yaparak yeni bir talihsizliğe imza attı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamanın konudan alakasız olduğu dikkat çekerken ilgili bürokratların Valiliği yanlış bilgilendirdiği ortaya çıktı.

HABER ÇARPITILDI

Elazığ Valiliği önceki gün gazetemiz manşet haberinde gündeme taşınan ülke kamuoyunun dikkatini ve tepkisini çeken haberin ardından “İki kız bir anne; dramın böylesi” başlıklı habere kayıtsız kalmayarak kamuoyunu bilgilendirici yazılı açıklamada bulundu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada Elazığ Merkez Dedeyolu köyündeki dram farklı yönlerden ele alınarak haberimiz çarpıtıldı.

Günışığı Gazetesi olarak gündeme taşıdığımız haberde 84 yaşındaki yatalak hasta Nebahat Şen’in verdiği yaşam mücadelesinde yerel bürokratların keyfi ve vurdumduymaz uygulamaları haber konusu yapılırken Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada; 84 yaşındaki yatalak hasta ve kızlarına sosyal yardımlaşma kapsamında yapılan ayni ve nakdi yardımlardan bahsedilmesi dikkat çekti.

ALAKASIZ TESPİTLER

Elazığ Merkez Dedeyolu köyünde yaşam mücadelesi veren 84 yaşındaki Nebahat Şen ve iki kızının dramatik öyküsü haber konusu olup 24 Ocak 2020 depreminde ağır hasar gören evlerinin bahçesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla bir konteyner kurulduğu ancak kurulan konteynerin düz bir zemine değil de eğreti olarak kurulup altından yağmur ve eriyen kar sularının aktığı fotoğraflandığı halde Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada konteynerin düz bir zemine kurulduğu ifade edilerek kamuoyunun nasıl yanıltıldığı dikkat çekti.

BİLGİLER VALİYİ TALİMATLA YAPILAN AÇIKLAMA KAMUOYUNU YANILTTI

Günışığı Gazetesi olarak Şen Ailesi’ne, bürokrasi eliyle yaşatılan dramın haberleştirilmesi neticesinde birçok kesimden tepki gelmiş ve bu zor kış şartlarında yaşlı bir teyzenin iki kızıyla birlikte verdiği yaşam mücadelesine devlet yetkililerinin duyarsız kalmamaları yönünde büyük bir beklenti oluşmuştu.

Ancak haberin yayınlanmasının hemen ardından Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın duyarlılık göstererek ilgili bürokratlardan edindiği bilgilerin Valiyi, Valinin talimatıyla yayınlanan yazılı açıklamanın da kamuoyunu yanılttığı gözlendi.

HABERİ İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI

Diğer taraftan haberde 84 yaşındaki yatalak hasta Nebahat Şen ve iki kızının devletten ve hiçbir kurumdan yardım talepleri olduğuna dair hiçbir cümle yokken yapılan yazılı açıklamada ailenin banka hesaplarında bulunan paranın miktarından Sivrice Kaymakamlığı tarafından aileye çeşitli zamanlarda yapılan ayni ve nakdi yardımlara kadar birçok bilginin yer alması bir taraftan ilginç bulunurken diğer taraftan yeni bir algıyla haberimizi itibarsızlaştırmak olarak değerlendirildi.

AÇIKLAMA HAYRETLE KARŞILANDI

Yapılan haberin tüm kamuoyu tarafından doğru anlaşılıp birçok vatandaşın da haberin doğruluğunu yerinde görmek amacıyla Dedeyolu Köyüne gittikten sonra duyarlılığından dolayı gazetemizi tebrik ederken ilgili bürokratların anlamazlıktan gelip devletin en prestijli kurumu olan Elazığ Valiliğine anlamsız bir açıklama yaptırmaları hayretle karşılandı.

VALİNİN TALİMATI İSTİSMAR EDİLDİ

Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamanın özellikle 9 maddeden müteşekkil açıklamasından bir kez daha anladık ki Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın gösterdiği hassasiyet ve nazik alakaları yerel bürokratların geçmişten tevarüs eden alışkanlıklarını bırakmasına yetmediği gibi şehrin tepe yöneticisinin iyi niyet ve asli görevlerini ifa etmesini de zafiyete uğrattığı anlaşıldı.

BÜROKRASİNİN BECERİKSİZLİĞİ

Konunun bir kez daha gündeme taşınıp ilgili ve yetkililerin 24 Ocak depreminden bu yana devletin bütün imkanlarını bu şehir için seferber etmesine rağmen yaşanan dramın, bürokratların yetersizlik ve beceriksizliklerinden kaynaklandığını bir kez daha ele alıyor gereğinin yapılmasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

ODA DEDİKLERİ SUNTADAN EĞRETİ BİR SUNDURMA

Günışığı Gazetesi tarafından gündeme taşınan haberde 84 yaşındaki yatalak hasta Nebahat Şen ve iki kızının dramları sadece ellerinden alınmak istenen konteyner iken yapılan yazılı açıklamada ilgililerin aileyle yakından ilgilendikleri ve konteynerin hemen bitişiğine bir odanın AFAD tarafından yapıldığı gerçekleri yansıtmamaktadır.

Oysa yapılan yazılı açıklamada oda olarak tabir ettikleri yerleşke de bir oda değil sunta malzemelerinden yapılan tek gözlü bir mekandır ve aile tarafından yapıldığı şahitler tarafından da ifade edilmektedir.

Bir yanlışın düzeltilmesi veya bir eksikliğin tamamlanması adına yapılan haberi devlet kurumları itibarsızlaştırmaya çalışıp kamuoyunda yanlış algılar oluşturacağına şu soruların cevabını vermeli cevabını veremeyen ilgililer hakkında görevi istismardan işlem yapılmalıdır.

Dolayısıyla haberimizden ve haberimize yapılan açıklamadan yola çıkarak kamuoyu adına soruyoruz:

  • “İki kız bir anne; dramın böylesi” başlıklı haberimizin neresinde aileye yardım edilmediğine dair bir cümle var?
  • Yapılan açıklamada aileye verilen konteynerin bulunduğu arsanın müteveffa Ömer Şen tarafından birilerini satıldığını ifade ediyorsunuz da yine haberimizde değindiğimiz 84 yaşındaki Nebahat Şen isimli teyzenin bu yaşta bir insandan sağlık raporu istenmeden tapuya nasıl götürürler sorusunu neden görmezden geliyorsunuz?
  • Ailenin tapu iptal davası açtıklarından neden haberiniz yokmuş gibi davranıyorsunuz?
  •  Arsa üzerinde bulunan ağır hasarlı yapının, kendiniz tarafından yıkıldığını ifade ederken ailenin ikametten kaynaklı olarak, hak sahibi olmadığını açıklamışsınız.
  • Peki, Elazığ’da adına köy evi inşa edilen vatandaşların hepsi köylerde mi ikamet etmektedirler?
  • Ailenin, yaptığımız haberde herhangi bir nakdi ve ayni yardım talebi olmamasına karşın, aileye geçmiş dönemlerde bütün depremzedelere yapılan yardımların yapıldığına,  yer vererek ne yapılmaya çalışılmıştır? 
  • Aile depremzede değilse bu yardımlar neden yapılmıştır?
  • Alt yapı bağlantıları yapıldığını ifade ettiğiniz konteyner, inşa edildiği alanın düzgün bir zemine inşa edilmemesinden dolayı, konteyner altında buz saçakları oluştuğu fotoğraflarda mevcut iken böylesine bir açıklama yapılmasını kim istemiştir?
  • Ailenin maddi gelirini açıklama gereksinimi nereden doğmuştur?
  • Ailenin yıkılan evinin bulunduğu bahçeye kurduğunuzu iddia ettiğiniz konteynerin yerinin sağlam ve düz zemin olduğuna inanıyorsanız, haberin yayınlanmasının hemen ardından yaşadığınız bu paniğin sebebi nedir ve konteynerin yerleşiminde bir sıkıntı yoksa Sivrice Kaymakamlığından giden yetkililer neden konteynerin yerini değiştirelim veya gerekli yerleri tamir edelim diye aileye öneride bulunmuşlardır?
  • 84 yaşındaki teyze ve 2 kızı günlerce tehdit edildik, evimizin önünde silahlar sıkıldı iddiasında bulunup bunu jandarmadan sorabilirler dedikleri halde jandarmadan bu konuda bir teyit bilgisi neden almadınız, aldıysanız neden yaptığınız açıklamada bu konuya da yer vermediniz?
  •  Aile fertleri birden fazla bürokratın baskısından ve mobbing uyguladıklarından bahsederken bu konuyla ilgili Elazığ Valiliği tarafından ne tür bir inceleme başlatıldı, başlatıldıysa sonuçlarına yapılan yazılı açıklamada neden yer verilmedi?
  • Son olarak da bu şehirde faaliyet gösteren siyasi parti il yöneticileri ve STK temsilcileri yaşanan bu dram karşısında sizler neden bir teyit arayışına girmiyor ve bu drama neden sessiz kalıyorsunuz?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol