Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

VAR DA YOK!

El-Aziz Emlakçılar Dernek Başkanı Nuri Gülyüz, Elazığ’da kiralık konut fiyatlarının had safhada olduğunu belirterek TOKİ tarafından yapılan konutlara rağmen şehirde kiralık konut bulmakta sıkıntı yaşanıyor dedi.

TOKİ tarafından yapılan konutların şehir insanına hitap edecek büyüklükte ve semtlerde olmadığını kaydeden El-Aziz Emlakçılar Dernek Başkanı Nuri Gülyüz, mecbur kalmadıkça vatandaş bu konutları tercih etmiyor dedi.

2020 Ocak ayında yaşanan depremin ardından kira ve satılık ev fiyatlarında ciddi artışların yaşandığını bu artışlardan dolayı da vatandaşın konut bulma sıkıntısı yaşadığını kaydeden Başkan Gülyüz;“Gözler yapılan TOKİ konutlarına çevrilmişti. Depremin ardından yapımı tamamlanıp teslim edilen konutlardan dolayı taleplerin düşmesini bekliyorduk ama olmadı. Çünkü yapılan evler şehir insanının istediği büyüklükte ve semtlerde değildi. Dolayısıyla emlak sektöründeki sıkıntılarımız da artarak devam etti dedi.

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, kiralık konut fiyatlarının genel anlamda düşmeye başladığını fakat satılık konutlarda ise yüksek fiyatların devam ettiğini dile getirerek, fiyatların düşmesi için maliyetlerin  düşmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Gülyüz, İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarında yaşanan artış devam ettiği sürece satılık dairelerin fiyatlarının düşmeyeceğini ifade etti.

"KİRALIK DAİRE ÇOK AMA MÜŞTERİ BULUNMUYOR"

Yapılan konutlara rağmen Elazığ'da bazı mahallelerde kiralık evlerin fiyatlarınındüşmediğini ifadeeden Başkan Nuri Gülyüz,"TOKidaireleri  genel manada kiralık daire fiyatlarında düşüşe etki yaptı. Ama bölgesel olarak halen kiralık daire fiyatlarının düşmediği yerler var ve daire bulmakta güçlük çektiğimiz yerler var. Son iki aydır kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadıysa bile kiralık daire sayısında artış var. Öncesinde kiralık daire ilanlarımız yok iken şuan kiralık daire ilanlarımız çok ama müşteri bulunmuyor." dedi.

SATIŞLARDA FİYATLAR ÇOK YÜKSEK

Ocak ayı itibariyle Elazığ’da 800 daire satışının yapıldığını belirten Başkan Gülyüz, konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. Satılık konutlarda fiyatların çok yüksek olduğunu, vatandaşın alım gücü olmadığını ifade eden Başkan Gülyüz,"Özellikle sıfır dairelere talep var ama maliyetlerin yüksek oluşundan daire fiyatları yüksek ve vatandaşımızın alım gücü düşük." diye konuştu.

YENİ ARSALARIN İMARA AÇILMASI LAZIM

Başkan Nuri Gülyüz, daire fiyatlarının düşmesi için maliyetlerin ucuzlaması gerektiğini ve yeni arsaların imara açılması gerektiğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi; “Günümüz piyasasında 3+1 oturulabilecek ideal bir daire 700-800 Bin TL arasında. Hakikaten ciddi manada büyük rakamlar ve normal gelirli bir vatandaşın alabileceği fiyatlar değil. "

"BİZLER DAİRE FİYATLARININ DÜŞÜK OLMASINDAN YANAYIZ"

Son olarak da daire fiyatlarının düşme temennisinde bulunan Başkan Nuri Gülyüz,"Bizler tabi ki de daire fiyatlarının düşük olmasından yanayız ama maliyetler düşmeli ki daire fiyatlarına yansısın, Rabbim vatandaşımızın yar ve yardımcısı olsun." sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
VAR DA YOK!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol