Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Vefaya Teşekkür ziyareti

Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan,  Elazığ basın dünyasının duayen isimlerinden merhum gazeteci Aydın Meral’in kızı  Başak Meral Gündüz,  babasının  isminin  Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti (EBMC)Başkanı Nafiz Koca’nın girişimleriyle  yaşatılacağını ifade etti. Gündüz EBMC Başkanı Nafiz Koca’ya merhum gazetecilere gösterdiği vefa dolayısıyla teşekkür etti.

Başkan Koca’nın Girişimleriyle  Hatırası Hep Yaşayacak

2019 yılında geçirdiği kalp krizi sonrasında aramızdan ayrılan duayen gazeteci Aydın Meral 1948 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Elazığ’da okudu. 7 yaşından itibaren Uluova Gazetesi’nde matbaa işçisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonraki yıllarında ise gazetenin dizgi operatörü olarak görev yaptı. Uluova Gazetesi’nde sırasıyla kalfalığa, ustalığa ve idare müdürlüğüne kadar yükseldi. Daha sonraki yıllarda gazetenin tüm sorumluluğunu üstlenmek suretiyle, emekli oluncaya kadar bu çalışmasını Uluova Gazete ve Matbaasında titiz bir şekilde devam ettirdi.

1984 yılında Uluova Gazetesi’ndeki çalışmalarından dolayı 25 yıllık hizmet süresini doldurarak emekli olan Aydın Meral, bundan sonrada Uluova Gazetesi’nin idari müdürü olarak çalışmasını sürdürdü. 1998 yılında Uluova Gazetesi’nin ve matbaasının tüm eski model baskı makinelerini ve isim hakkıyla birlikte satın alarak, işçilikle başladığı gazetenin bu kez patronu oldu. Uluova Gazetesi’ni satın aldıktan birkaç ay sonra gazetenin tipo olan baskı sistemini yeni baştan değiştirmek suretiyle ofset tekniğine geçirdi. 2002 yılında Elazığ’da günlük yayınlanan dört yerel gazete sahibi ile birlikte Birlik Medya’yı kurarak tüm gazeteleri Birlik Medya bünyesinde topladı. Ayrıca Elazığ Birlik Haber gazetesini de aynı yıl içerisinde yayın hayatına geçirerek o gazetenin de şirket adına imtiyaz sahipliğini ve yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Gazetecilik mesleğinde birçok ödülün sahibi olan Aydın Meral, Sürekli Basın Kartı Sahibi , evli ve 2 çocuk babasıydı.  EBMC Başkanı Nafiz Koca’nın merhum gazetecilerin hatıralarının yaşatılması için  merhum gazetecilerin isimlerin parklara verilmesi için başlattığı girişimler sonrasına duayen gazeteci  Aydın Meral’in ismi Elazığ Belediyesi tarafından  Cumhuriyet Mahallesi İmam Efendi Bulvarı üstündeki parka verildi.

 

Anahtar Kelimeler:
Vefaya Teşekkür Ziyareti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol