Öne Çıkanlar EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR elazığ şahinşerifoğlu GAKGODAN MESUTU YOK 20 ELAZIĞ ATAĞI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu haber kez okundu.

YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, Partilerinin Adalet ve Hukuk İşleri Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nun 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ile ilgili Elazığ İl teşkilatının hazırladığı kapsamlı ve ayrıntılı bir soru önergesini 07 Şubat 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın cevaplaması için TBMM’de okuduğunu, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu soru önergesini halen cevaplandırmadığını“ ifade ederek,  Elazığ depremi sonrası yapılan TOKİ konutları için yapılan kura çekimiyle ilgili olarak görüşlerini açıkladı.

İl başkanı Dağhan, kura çekiminin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “ Biz bunu aylar öncesinde çeşitli platformlarda dile getirmiştik. Ama bir yıldan bu yana izlediğimiz TOKİ’nin ortaya başarılı bir eylem planı koyamama durumu sonunda kura meselesinde patlak verdi. Sivrice’nin sorunlarını dile getirdiğimizde de kura meselesini dile getirmiştik. Ancak sorun TOKİ’nin vatandaşı muhatap almaması ve hiçbir denetime tabi olmamasıyla bağlantılı olarak yaşanıyor. Kura mağduriyetinin ortadan kaldırılabilmesi için bu işlemin iptal edilerek yenilenmesi gerekir. İnsanların talep ve ihtiyaçları göz önüne alınmadan yapılacak kura işlemi, bugün de gördüğümüz gibi sadece mağduriyet doğurur. İnsanlar istemediği bir evi, istemediği bir bölgede almaya zorlamak kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Yetkilileri daha en başında bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Şayet maksat üzüm yemekse bu kuralar hemen iptal edilmelidir. Yok bağcıyı dövmekse, ona da el insaf edin yeter artık… İnsanlarda meramını anlatacak güç bile kalmadı.” Diye konuştu.

KÖYLERE İHTİYAÇ DUYDUKLARI EVLER YAPILMIYOR

Dağhan, köylerde deprem sonra enkazların dahi olduğu gibi durduğunu ifade ederek, köylülere ihtiyaç duydukları evlerin yapılmadığını belirterek, “Köylere ihtiyaç duydukları evler yapılmıyor. İnsanlar altları ahır ve betonarme evler istiyorlar. Ancak, yetkililer bu insanları çelik konstrüksiyon evlere zorluyorlar. Veya gidin şehirden ev alın diyorlar. Çelikten evlere de geçen yılın rakamlarıyla 175.000 tl istemişler. Köylü bunu nasıl ödeyecek? Bir dokun bir ah işit misali köylülerimiz çok dertli ve devletin eli oralara halen uzanmış değil. ? Uzanacakmış gibi de gözükmüyor… Nasıl olabilir bu, nasıl kabul edilebilir bu. Köylü köyünü terk etmekten başka ne yapabilir bu şartlar altında? Peki biz tarımı kiminle yapacağız, kimi kandırıyoruz biz? Tek başına bu bile devleti yönetenlerin bir stratejiye sahip olmadıklarını gösteriyor. 

Anahtar Kelimeler:
YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol