Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Yapay Zekâlı Katı Atık Makinası Adlı Proje Bir Ödül Daha Aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 2. Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması düzenlendi. Üniversitelerde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlayan yarışmaya, 98 farklı üniversiteden 584 patent başvurusu yapıldı.

Başvuruların, 6 kişilik jüri tarafından değerlendirilmesi neticesinde, 10 adet patent başvurusu finale kaldı. Finalist üniversiteler arasında Fırat Üniversitesi ile birlikte, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi yer aldı.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencileri Engin Ülger ve Yunus Emre Aydın tarafından Prof. Dr. İbrahim TÜRKOĞLU danışmanlığında hazırlamış oldukları “Katı Atıkların Yapay Zekâ Destekli Ayrıştırma ve Değerlendirme Sistemi” isimli patent altıncılık derecesi aldı.

Patent sahiplerinin ödülleri, 16 Ekim 2020 tarihinde Ankara'da Türk Patent ve Marka Kurumun da gerçekleştirilen “Patentle Türkiye” Ödül Töreni kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa VARANK tarafından verildi.

Patente konu olan “Yapay Zekâlı Katı Atık Makinası” projesi, TEKNOFEST-2019 da Türkiye birinciliği derecesi ile Kasım 2019 da İstanbul da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Sıfır Atık Zirvesinde “Sıfır Atık İnovasyon” ödülünü de almıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol