Öne Çıkanlar GAKGODAN MESUTU YOK 20 ELAZIĞ ATAĞI elazığ şahinşerifoğlu EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu haber kez okundu.

YAPTIKLARI YANINA KALMAYACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında şehirdeki temaslarını sürdürüyor. CHP Ekonomi Masası RamadaÖtel'de düzenlenen kahvaltılı programda Basın Mensupları ile bir araya geldi. Programda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'nın;

Sizler 128 Milyar Doların kayıp olduğunu iddia ediyorsunuz. 128 Milyar Dolar bozdurulup birilerine peşkeş mi çekildi? Yoksa 128 Milyar Dolar buharlaştırılıp hiç mi edildi?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın canlı yayın programında Türkiye'de İç savaş çıkabilir? Yönündeki açıklamalarına binaen Türkiye'de İç Savaş Tehlikesi Var mı? Bu Tehlikenin bertaraf edilmesi için CHP ve Millet İttifakı olarak ne gibi tedbirler alacaksınız?

ELİNİZDE SİHİRLİ DEĞNEK Mİ VAR?

“Millet İttifakı olarak İYİ Parti ve  CHPher platformda ülkenin ekonomik sıkıntılardan kurtulabilmesi için, diyorsunuz ki iktidara geldiğimiz günün sabahı 3600 Ek göstergesinden, asgari ücrete, ekonomik bütün eksikliklerden, EYT'ye kadar bütün herşeyi sabahında çözeceğiz. Elinizde bir sihirli değnek mi var? Yoksa bizim bilmediğimiz bütçede ciddi bir para varda sizin sabahında ödeyeceğiniz şeyleri ödemiyorlar mı? Bu konuya açıklık getirirseniz seviniriz?" yönündeki sorularına açıklık getirdi. 

Öztrak, "128 milyar dolar başta olmak üzere, hesapsız, kitapsız satılan her sentin, her gram altının hesabını soracağız" dedi. Bir siyasetçi olarak Türkiye'de iç savaş çıkacak tartışmalarını doğru bulmadığını belirterek, "Bizi kimse birbirimize düşüremez."diye konuştu. "Elinizde sihirli değnek mi var?" sorusuna ise "Elimizde sihirli değnek yok tabiki. Türkiye’nin acil sorunlarının, hak ihlallerinin de bir an önce giderilmesi, bu insanların haklarının verilmesi lazım… Umuyoruz çözerler. Çözmezlerse zaten biz geliyoruz, çözeceğiz” dedi.

DURUM VE HASAR TESPİT KOMİTESİ KURACAĞIZ

128 Milyar Dolar mevcut iktidarın koltuğunda oturması için, seçimden önce sahte istikrar havası yaratılması için satıldığını ifade eden Faik Öztrak; "Merkez Bankasının arka kapısından dövizler satılmaya başlanmış. Merkez Bankası'nın arka kapısından kamu bankalarına gitmiş. Kamu Bankaları da Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetiminde o kamu bankalarının eliyle bu dövizler satılmış.Bir kere piyasa nizamı içerisinde isteyen herkese ihale mantığı içerisinde bir satışın olmadığı açık. Belli bir fiyattan bunlar satılmış. Herkesin ihtiyacına cevap verilmiş mi, verilmemiş mi? Bu konular halen cevap bekliyor. Onun için 6'lı masaya mensup 6 partinin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcıları olarak bir program açıkladık ve o programda dedik ki bir durum ve hasar tespit komitesi kuracağız. Durum ve hasar tespit komitesinin yapacağı en baştaki işlerden biri de bunların kamu bankaları eliyle nasıl satıldığının araştırılması olacak."

KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KALMAYACAKTIR. 

"Merkez Bankası enflasyon hedeflemesi uygulayan bir bankamız. Peki enflasyon hedeflemesinde döviz satmanın belli kuralları var. Öyle arka kapıdan satamazsanız. İhaleyle satacaksınız. Yada ihalesiz satsanız bile bunu 1 hafta sonra ne kadar sattınız, kimlere sattınız, ne yaptınız diye açıklama yapmak zorundasınız. Bu da yapılmamış. En masum haliyle bu 128 Milyar Dolar mevcut iktidarın koltuğunda oturması için, seçimden önce sahte istikrar havası yaratılması için satılmıştır. Bu en masum halidir. Ama bu kadar büyük bir satışın altına girdiğimiz zaman, incelemeye başladığımızda neler bulacağımızı hep beraber göreceğiz. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır." 

İÇ SAVAŞ TARTIŞMASINI SEVMEM

"Ben bir siyasetçi olarak Türkiye'de iç savaş tehlikesi tartışmasını hiç sevmem. Bizi kimse birbirimize düşüremez."diyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, iktidar oldukları günün sabahı bugüne kadar hakkı ve hukuku çiğnenmiş herkese sahip çıkacaklarını ve haklarını vereceklerinin altını çizdi.

Öztrak; "Şunu söyleyeyim. Bizim elimizde sihirli değnek var mı? Ben 2002 yılında Hazine Müsteşarı olduğumda şunu gördüm. Bu ülkenin aslında büyük bir potansiyeli var. Doğru ilacı verdiğiniz zaman hemen ayağa kalkıyor. Dolayısıyla doğru ilaçları vermeniz lazım. Bütçe meselesine gelince, tabiki bütçede her harcamanın bir nedeni vardır. Ama sonuç itibariyle bütçe hükümetlerin tercih meselesidir. Birileri 5 tane yandaş müteahhidi tercih eder, dolarla onların garantilerini öder. 1000 tane mevduat sahibini tercih eder, kur korumalı mevduat der, 40 Milyar TL'ye yakın parayı 6 ayda onların cebine koyar. Birileri de derki ben bu ülkede bugüne kadar hakkı ve hukuku çiğnenmiş herkese sahip çıkacağım. EYT'li ye de sahip çıkacağım, 3600 göstergeyi de vereceğim. O zaman birilerinden kesersini, birilerine verirsiniz. Bütçe öyle yönetilir. İktidar olduğumuzun sabahında bu kararla başlarız. Bismillah der; biz bunları vereceğiz diyerek başlarız. Ondan sonra bir yerden keser kaynağı buraya aktarırız."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol