Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Yasa Taslağı Elazığlı Kuyumcuları Tedirgin Etti

 Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı ile ilgili değerlendirmede bulunan kuyumcular, teminat miktarını çok yüksek bulduklarını dile getirdiler. 

Teminatın yeni açılacak kuyumculardan talep edilmesini de isteyen kuyumcular mevcuttaki kuyumcuların bir çoğunun bu teminatı karşıladığı takdirde çok zorlanacağını dile getirdiler.

Elazığlı kuyumcular  Elazığ’daki mevcut kuyumcuların çoğunun  bütün sermayesinin 2 kilo altını geçmediğini vurguladılar.

İstenen teminat miktarı ile birlikte sermayelerinin ciddi bir kısmını kaybedeceklerini dile getirdiler.

Yasa taslağının yeniden gözden geçirilmesini de talep eden kuyumcular  mevcut taslağın yasalaşaması halinde Elazığ’da en başta  altın tamirhanelerinin ardından kuyumcuların kapanabileceğini belirttiler.

  Yarım kilo  Altın teminat olarak alınacak

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik taslağının  kabulü halinde kuyumculardan  yarım kilo altını teminat olarak vermeleri istenecek.

Yarım kilo alıntını veremeyen kuyumcular kuyumculuk yapamayacak…

 Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı’na göre ülke genelindeki her kuyumcu, kamu bankalarına 500 gram altını teminat olarak yatırmak zorunda olacak.

Altının bugünkü değeriyle yaklaşık 210 bin lira tutan bu teminatı yatırmayanlar kuyumculuk yapamayacak.

Teminatlar Bloke Hesaplarda Tutulacak

Yönetmelik taslağına göre teminat tutarı, mevduat bankaları için mevduat hesaplarında, katılım bankaları için katılım fonu hesabında bloke olarak tutulacak.

Bloke hesabın kullanılacağı banka, il müdürlüğünden yazılı izin alınmadan değiştirilemeyecek.

Taslağa göre kuyumcu, teminat hesabına yatıracağı tutara sektörde kaldığı süre boyunca dokunamayacak, işletemeyecek, kullanamayacak.

Sadece  teminatından doğan faizi alabilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol